Închide meniul

Presa din Ungaria, reverenţă în faţa lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial. Românul a scris istorie pentru România

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 iunie 2022, 8:36

Presa din Ungaria, reverenţă în faţa lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial. Românul a scris istorie pentru România

Ce titrează presa din Ungaria, după ce David Popovici a devenit campion mondial

David Popovici, campion mondial / Profimedia

Presa din Ungaria a reacţionat după ce David Popovici a devenit campion mondial, chiar la Budapesta. Ungurii titrează că românul a câştigat medalia de aur, având un avans semnificativ faţă de ceilalţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit primul campion mondial la nataţie din ţara noastră. Tânărul de 17 ani a triumfat în proba de 200 metri liber, stabilind un record mondial la juniori.

Ce titrează presa din Ungaria, după ce David Popovici a devenit campion mondial

Presa din Ungaria laudă prestaţia lui David Popovici, din finala de 200 metri liber. Românul a terminat cursa cu timpul de 1 min 43 sec 21 sutimi, în spatele său clasându-se coreanul Hwang şi britanicul Dean.

„Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a titrat M4Sport.

„David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a stabilit ieri un record mondial la juniori, a concurat cu campionul olimpic Tom Dean. Britanicul a fost în frunte în primii 100 de metri, apoi Popovici a preluat conducerea și a câștigat cu un avans semnificativ. În plus, a stabilit un record mondial la nivel de juniori: 1:43,21. E primul bărbat din România care câștigă aurul! Vreodată!”, a notat și Nemzeti Sport.

Reclamă

Reacția tatălui lui David Popovici după ce fiul său a devenit campion mondial

Tatăl lui David Popovici, Mihai Popovici, e în culmea fericirii după ce fiul său a devenit campion mondial la 200 de metri spate. Puștiul fenomen al natației a avut un mesaj superb pentru români după uriașa performanță.

„A fost absolut senzațional! A fost un sentiment uluitor! Suntem foarte, foarte fericiți! Vă mulțumim pentru susținere!”, a spus Mihai Popovici, pentru prosport.ro.

România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), la feminin. Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, mesaj superb pentru români

Popovici a câștigat pentru România. Puștiul de 17 de ani a avut un mesaj superb după uriașa performanță.

„M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!”, a scris David Popovici, pe Facebook.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, citat de aquatics.eurovisionsports.tv.

Rezultatele din finala Campionatului Mondial în proba de 200 de metri liber:

1. Popovici (ROU) – 1:43,21
2. Hwag (KOR) – 1:44,47
3. Dean (GBR) – 1:44,98
4. Kibler (USA) – 1:45,01
5. Auboeck (AUT) – 1:45,11
6. Smith (USA) – 1:45,16
7. Martens (GER) – 1:45,73
8. Winnington (AUS) – 1:45,82

Recomandări
  • Reacţia presei din Ungaria, după ce David Popovici a devenit campion mondial la înot
  • Românul a stabilit un record mondial

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României Vezi toate știrile
Citește și