Închide meniul
Foto

Cine e Julia Sauter, singura româncă prezentă la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, care e LIVE în AntenaPLAY, în perioada 22-26 martie

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 21 martie 2023, 12:31

Cine e Julia Sauter, singura româncă prezentă la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, care e LIVE în AntenaPLAY, în perioada 22-26 martie

Julia Sauter, la Campionatul European din Finlanda / Profimedia Images

Julia Sauter, la Campionatul European din Finlanda / Profimedia Images

Julia Sauter e singura româncă prezentă la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic. Competiția de la Saitama e LIVE în AntenaPLAY, în perioada 22-26 martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sauter a ajuns la Mondiale după ce a obținut cea mai bună clasare din istoria României, la Europene, locul 10 la Esppo, în Finlanda. Ea a acumulat un total de 160.42 puncte. Până în ianuarie, 14 fusese poziția cea mai bună pentru țara noastră.

Julia Sauter, singura româncă prezentă la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

Julia Sauter s-a născut în Germania, pe 18 iunie 1997, la Baden-Wurttemberg. Ea a început patinajul în țara natală și în 2010 a intrat în legătură cu Marius Negrea, fostul patinator român, alături de care se antrenează în prezent, în Germania.

Nemții au început să regrete că Julia a ales să concureze pentru Germania, în 2019, atunci când a terminat Europeanul peste cele două reprezentante ale lor. “Cea mai bună patinatoare a Germaniei reprezintă România”, nota Bild.

Julia Sauter plătește competițiile din propriul buzunar

Federaţia Română de Patinaj a fost dizolvată în 2018, din cauza nergulilor financiare. Astfel că Julia și Marius plătesc din propriul buzunar prezenta la competițiile internaționale. Pentru a reuși asta, Julia a dezvăluit că are trei joburi.

Reclamă

“Viața este scumpă și încerc să supraviețuiesc, să strâng bani pentru a face ce-mi place. Îmi doresc să reprezint România la Jocurile Olimpice!

Lucrez în trei locuri că să mă pot antrena în patinoare și să pot merge la competiții. Plătesc că să concurez pentru România”, a spus Julia, citată de sport.ro.

Singurul ajutor vine de la CSU Brașov, clubul de care aparține. Este insuficient însă, dacă ținem cont că Julia și Marius au nevoie anual de 12.000 de euro, pentru șapte competiții internaționale.

Reclamă 4 / 0/3

“Până acum, un singur zbor a fost sponsorizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), cel de la Campionatul Mondial din Japonia, din 2019. În rest, pentru pregătire, echipament, competiții, totul am făcut noi. Ne trebuie cam 12.000 de euro pe an pentru șapte competiții internaționale”, a spus și Negrea, pentru sursa citată.

Julia Sauter, 6 medalii internaționale

Până în prezent, Julia Sauter a câștigat 6 medalii internaționale la seniori și 5 titluri la campionatele naționale ale României. La Campionatul European din 2023 s-a clasat pe locul 10. La Campionatul European din 2019 s-a calificat pentru segmentul final, clasându-se pe locul 14 în total.

În vârstă de 25 de ani, Julia Sauter are dublă cetăţenie româno-germană şi reprezintă România din 2011. Ea se antrenează în Germania şi este căsătorită, din 2021, cu jucătorul de hochei pe gheaţă Robbie Czarnik.

Campionatul Mondial de Patinaj Artistic de la Saitama e LIVE în AntenaPLAY, în perioada 22-26 martie. Julia Sauter intră în concurs, în prima zi, miercuri, de la 11:20, la programul scurt feminin.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și