Închide meniul

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului: ”Nu mă simt mândru pentru că a obținut două medalii la Mondiale”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 24 iunie 2022, 8:49

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului: ”Nu mă simt mândru pentru că a obținut două medalii la Mondiale”

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

Cristian Tudor Popescu face o declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului românesc. Gazetarul i-a atacat pe politicienii care vor să își facă un capital de imagine prin asocierea cu performanța uluitoare a puștiului de 17 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnul Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ‘Ne-a făcut să fim mândri David Popovici’.

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făcut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș fi mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunci să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a spus CTP, pentru B1 TV.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

Reclamă

Ciucă susţine că performanţa uimitoare a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

Reclamă 4 / 0/3

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

David Popovici i-a fermecat pe unguri, după ce a scris istorie în natație

David Popovici i-a fermecat pe unguri, după ce a scris istorie în natație. Sportivul român a ajuns să fie comparat la Budapesta cu Usain Bolt, legendarul atlet jamaican.

Mihai Covaliu a dezvăluit că David Popovici a ajuns să fie comparat în Ungaria cu marele Usain Bolt, cel care deține recordul mondial la atletism la proba de 100 metri.

Președintele COSR l-a lăudat la scenă deschisă pe David care, deși nu beneficiază de cele mai bune condiții în România, a reușit să devină “rege” în natația mondială.

„Este cel mai bun exemplu că se poate și la noi. În momentul în care ai un antrenor bine pregătit, ai un staff foarte performant, specializat pe ceea ce face este nevoie, ai părinții, familia, care sunt aproape… nu avem noi foarte multe bazine, am fost alături de el și nu există un asemenea bazin în România cum e la Budapesta, dar iată că există David Popovici care se antrenează în România, învață în România, are un antrenor român și face aceste performanțe extraordinare.

Știm că la anumite perioade de timp apar sportivi excepționali. Vreau să vă spun că la Budapesta toată lumea discută despre David Popovici ca despre Usain Bolt. Toată lumea se așteaptă să fie cel mai rapid om pe distanță de 100 de metri în apă. Specialiștii au spus asta, nu eu. Ei văd în el tipul de sportiv care poate fi cel mai rapid. Nu sunt mulți sportivi care să aibă aceste calități sau care să promită o astfel de performanță.

Ingredientele performanței nu sunt secrete, sunt simple. Ai nevoie de infrastructură, de susținerea familiei, de un antrenor bine pregătit, de o echipă bine pregătită și de susținere pentru a merge la pregătire și la competiții. Nu e foarte complicat, ideea este să ordonezi aceste componente, să le duci la un anumit nivel pentru a ajunge la anumite performanțe.”, a spus Mihai Covaliu.

Reclamă

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” Vezi toate știrile
Citește și