Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului: ”Nu mă simt mândru pentru că a obținut două medalii la Mondiale”

De Dan Roșu
Publicat: 24 iunie 2022, 8:49

Cristian Tudor Popescu face o declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului românesc. Gazetarul i-a atacat pe politicienii care vor să își facă un capital de imagine prin asocierea cu performanța uluitoare a puștiului de 17 ani.

Reclamă
David Popovici, în bazinul de la Budapesta

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

”Eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnul Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ‘Ne-a făcut să fim mândri David Popovici’.

Reclamă

Cristian Tudor Popescu, declarație controversată după ce David Popovici a intrat în istoria sportului

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făcut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș fi mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunci să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a spus CTP, pentru B1 TV.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

Reclamă

Ciucă susţine că performanţa uimitoare a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

David Popovici i-a fermecat pe unguri, după ce a scris istorie în natație

David Popovici i-a fermecat pe unguri, după ce a scris istorie în natație. Sportivul român a ajuns să fie comparat la Budapesta cu Usain Bolt, legendarul atlet jamaican.

Mihai Covaliu a dezvăluit că David Popovici a ajuns să fie comparat în Ungaria cu marele Usain Bolt, cel care deține recordul mondial la atletism la proba de 100 metri.

Președintele COSR l-a lăudat la scenă deschisă pe David care, deși nu beneficiază de cele mai bune condiții în România, a reușit să devină “rege” în natația mondială.

„Este cel mai bun exemplu că se poate și la noi. În momentul în care ai un antrenor bine pregătit, ai un staff foarte performant, specializat pe ceea ce face este nevoie, ai părinții, familia, care sunt aproape… nu avem noi foarte multe bazine, am fost alături de el și nu există un asemenea bazin în România cum e la Budapesta, dar iată că există David Popovici care se antrenează în România, învață în România, are un antrenor român și face aceste performanțe extraordinare.

Știm că la anumite perioade de timp apar sportivi excepționali. Vreau să vă spun că la Budapesta toată lumea discută despre David Popovici ca despre Usain Bolt. Toată lumea se așteaptă să fie cel mai rapid om pe distanță de 100 de metri în apă. Specialiștii au spus asta, nu eu. Ei văd în el tipul de sportiv care poate fi cel mai rapid. Nu sunt mulți sportivi care să aibă aceste calități sau care să promită o astfel de performanță.

Ingredientele performanței nu sunt secrete, sunt simple. Ai nevoie de infrastructură, de susținerea familiei, de un antrenor bine pregătit, de o echipă bine pregătită și de susținere pentru a merge la pregătire și la competiții. Nu e foarte complicat, ideea este să ordonezi aceste componente, să le duci la un anumit nivel pentru a ajunge la anumite performanțe.”, a spus Mihai Covaliu.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
24
iun.
23:03
Mihai Stoichiță l-a făcut praf pe Ladislau Boloni: „Ai avut naționala pe tavă! O iei sau nu o iei?”
24
iun.
22:33
Fanii Universității Craiova, val de ironii după ce echipa lor nu a făcut niciun transfer
24
iun.
22:03
VideoJucătorii de la CFR Cluj s-au înghesuit pe telefoane să-l vadă pe David Popovici cum iese campion mondial!
24
iun.
21:42
VideoOctavian Popescu încercat senzații tari! „Perla” de la FCSB a zburat cu parapanta EXCLUSIV
24
iun.
21:04
Ladislau Boloni, prezentat oficial la Metz: „Vreau să fiu iubit! Pot face compromisuri!”
24
iun.
20:57
VideoO echipă din Turcia are cei mai înfocaţi suporteri! Fanii s-au bucurat şi când au fost martorii unei cereri în căsătorie
24
iun.
20:41
Robert Glinţă s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie
24
iun.
20:30
FotoAnamaria Prodan, umilinţă pentru Corina Caciuc: „Trecutul o îngroapă, e celebră!”. Sfat pentru Laurenţiu Reghecampf: „Dacă mai ascultă de amantă…”
24
iun.
20:25
România U19 – Slovacia U19 0-1. Tricolorii, înfrângere dramatică în minutul 90+5! Selecționata lui Adrian Văsâi și-a luat adio de la Mondialul U20
24
iun.
20:10
Alex Chipciu nu va juca în derby-ul CFR Cluj – U Cluj. Anunțul făcut de mijlocaș: „E o clauză!”
Pe același subiect
Colaj cu David Popovici și CFR Cluj
Alte Sporturi • 24 iun., 22:03
Jucătorii de la CFR Cluj s-au înghesuit pe telefoane să-l vadă pe David Popovici cum iese campion mondial!
David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta
Alte Sporturi • 24 iun., 18:21
David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis: „E un model pentru tânăra generație!”
David Popovici, cu medalia de aur câştigată la Campionatul Mondial
Alte Sporturi • 24 iun., 16:54
FOTO
Premierul României, avertizat după ce a decis să îl premieze cu un milion de lei pe David Popovici: „Deschizi o cutie a Pandorei!”
Close