Închide meniul

Cum a fost ucis fiul lui Bruce Lee. ”Muniție rece!”. A murit cu 17 zile înainte de nuntă!

Cătălin Oprișan Publicat: 25 octombrie 2021, 14:09

Cum a fost ucis fiul lui Bruce Lee. ”Muniție rece!”. A murit cu 17 zile înainte de nuntă!

Brandon Lee și-a cunoscut foarte puțin tatăl. Bruce Lee s-a stins pe când cel mic avea doar opt ani

Hepta

  • La Hoolywood, Brandon se împrietenise cu Dolph Lundgren
  • La înmormântarea sa au venit Kiefer Sutherland, David Hasselhoff, Steven Seagal sau Lou Diamond Phillips

Accidentul în care Alec Baldwin a fost implicat la filmările peliculei ”Rust”, în care l-a ucis pe directorul de imagine, Halyna Hutchins, și l-am rănit pe regizorul Joel Souza, a adus aminte de tragedia petrecută la finalul lui martie 1993, pe platourile de filmare de la ”Corbul”, când unicul fiu al marelui Bruce Lee, Brandon Lee, și-a pierdut viața, fiind ucis de partenerul său din peliculă!!!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brandon Lee și-a pierdut tatăl la opt ani. A început să joace în filme de acțiune la Hong Kong, precum ”Legacy of Rage” ori ”Lase Mission”. A trecyut la Hollywood, unde s-a găsit cu Dolph Lundgren, și el la început de carieră.

Pe 31 martie 1993, Brandon turnează pentru ”Corbul”, unde personajul pe care-l interpretează este împușcat și ucis de către hoți. În film, Lee intră în apartament, își găsește prietena bătută și violată, iar un borfaș – rol interpretat de Michael Massee – trage spre el cu un revolver ”Smith & Wesson Model 629.44 Magnum”. Scena a fost înregistrată fără consimțământul maestrului de arme, trimis acasă ceva mai devreme. Pistolul – unul adevărat – fusese încărcat necorespunzător, cu carușe ”vii”, din care se îndepărtase rezervorul de pulbere. Deși ”praful” nu exista, concret, energia degajată de amorsa pregătită doar pentru cadrele de filmare – trebuiau să pocnească și să aibă efect ”bliț” – a împins capul de glonț spre Lee, împușcat de la o distanță cuprinsă între 3.6 și 4.5 metri. Actorul a fost atins de acest ”cap”, dar nimeni nu a priceput, pe moment, ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât înainte se strigase ”Muniție rece!”, ”parola” pentru armamentul ce poate fi utilizat fără restricții la filmări.

Reclamă

S-a strigat ”Stop!”, dar Brandon Lee nu s-a mai ridicat de jos!

În momentul în care regizorul a strigat ”Stop!”, Lee nu s-a mai ridicat de jos, iar echipa a crezut că glumește. Jeff Imada, actor de arte marțiale, a sărit de la locul său. Și-a dat seama că Brandon este inconștient. Medicul Clyder Baisey a crezut, inițial, că fiul lui Bruce Lee s-a lovit, în cădere, la cap, pentru că nu se vedea sânge. Pulsul părea ok în acel moment. A început să coboare, preț de două-trei minute, apoi s-a oprit!

Pentru că nu știm când vom muri, ajunge să ne gândim la viață ca la o fântână inepuizabilă. Și, totuși, totul se întâmplă doar de un anumit număr de ori, și, într-adevăr, acesta este foarte mic. De câte ori îți vei mai aminti o anumită după-amiază a copilăriei tale, o după-amiază care este atât de profund o parte a ființei tale încât nici măcar nu poți să-ți concepi viața fără ea? Poate de patru sau de cinci ori? Poate nici măcar atât. De câte ori veți mai vedea cum apare luna plină? Poate de douăzeci. Și, totuși, totul pare nelimitat…
  • Citatul din cartea lui Paul Bowles, ”The Sheltering Sky”, ales de Brandon Lee pentru invitația de nuntă. Astăzi e dăltuit pe piatra lui de mormânt…

Lee a fost transportat, imediat, la spital. Deși medicii de aici s-au luptat, șase ore, să-l țină în viață, a fost declarat decedat pe 31 martie 1993, la ora 1.30 PM. Avea 28 de ani. Tatăl său plecase la 32, din motive neelucidate încă. Împușcătura a fost trecută la ”accident prin neglijență”, iar multe voci au vorbit de o teorie a conspirației, legată și de decesul ilustrului său tată. Lee urma să se căsătorească pe 17 aprilie 1993. Brandon și Eliza Hutton se cunoscuseră în 1990, se mutaseră împreună în octombrie 1992 și trebuiau să celebreze nunta zilele următoare, în Ensenada, Mexic, când actorul termina filmările la ”Corbul”.

Reclamă

Massee, ”Funboy” în peliculă, și-a revenit cu greu. S-a reîntors la New York și un an de zile nu a vrut să vadă și să audă de nimeni. Nu s-a uitat, niciodată, la film. Într-un interviu acordat în 2005, avea să declare că nu a scăpat, niciodată, de acea imagine și că a avut, mereu, coșmaruri. ”Mă trezeam și strigam că nimeni nu poate trece peste așa ceva!” Avea să decedeze, de cancer stomacal, la 64 de ani, în 2016.

Bruce și Brandon Lee odihnesc în ”Lake View Cemetery” din Seattle, Washington. 

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:03 „E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!” 22:58 Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!” 22:50 Lily Zhang – Eliza Samara, LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la 5:30! Românca luptă pentru optimile WTT Champions Incheon 2024 22:46 Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!” 22:17 Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!” 22:11 Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului 21:47 Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!” 21:41 „Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!” 21:27 Bernadette Szocs, „o clasă peste” adversara ei de la WTT Champions Incheon 2024: „Nu m-a interesat pe cine am în faţă” 21:25 Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Fotbal extern • 25 mart., 21:30
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit
Liga 1 • 20 mart., 16:32
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit: „E timpul să ajutăm”
O nouă tragedie în fotbal. Un jucător de 20 de ani, care urma să evolueze în România, a murit în ultima zi a anului!
Fotbal • 5 ian., 15:20
O nouă tragedie în fotbal. Un jucător de 20 de ani, care urma să evolueze în România, a murit în ultima zi a anului!
O nouă tragedie în sportul românesc!
Alte sporturi • 11 nov., 22:18
O nouă tragedie în sportul românesc! A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu
Tragedie de proporţii! Un poliţist s-a împuşcat în cap dintr-un motiv halucinant: "Mi-a ucis fiul"
Diverse • 7 nov., 12:38
Tragedie de proporţii! Un poliţist s-a împuşcat în cap dintr-un motiv halucinant: „Mi-a ucis fiul”