Închide meniul

AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 13 martie 2024, 11:00

AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive

Darius Râpă va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30

Darius Râpă / Profimedia

Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Acesta a venit cu povești de senzație din lumea escaladei sportive, fiind primul om care a adus României o medalie la această disciplină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se întâmpla în anul 2021, la Campionatul European de Juniori din Rusia. Atunci, Darius a ocupat locul al 3-lea la bouldering, categoria Youth B, între 14 și 15 ani.

AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive

A făcut senzație și în anul 2023, la Camponatul Mondial de Lead, de Juniori, din Coreea de Sud. Acesta a obținut prima calificare din istoria României la un campionat mondial de escaladă.

De asemenea, acesta a stabilit și un record impresionant, încă de la vârsta de 15 ani. În anul 2021, sportivul a devenit primul român care a efectuat singurul traseu de dificultate 9A din România, cel de la Cascada Vânturătoarea, de la Băile Herculane.

În 2024, Darius Râpă va debuta la categoria de Juniori 18-19 ani. Acesta a dezvăluit că visul său este să câștige Cupa Mondială de Escaladă și să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

Reclamă

„Sunt perseverent și competitiv. Îmi doresc să fac totul foarte bine. Scopul meu este să devin cel mai bun. Iubesc viața pe care o duc”, a spus Darius Râpă, citat de redbull.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! Vezi toate știrile
Citește și