Închide meniul

David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa. Bursă uriaşă primită de puştiul minune al nataţiei româneşti!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 noiembrie 2021, 22:13

David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa. Bursă uriaşă primită de puştiul minune al nataţiei româneşti!

David Popovici e poreclict "puștiul minune al natației românești"

AS.ro

David Popovici i-a depăşit la numărul de voturi pe Sky Brown, Adriana Cerezo Iglesias, Viktoria Listunova şi Adriana Vilagos. Şi-a asigurat astfel o bursă uriaşă!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv al Europei în 2021

Cel mai bun tânăr sportiv din Europa e David Popovici! Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021. Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism .
Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă. Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat„, a fost anunţul făcut de COSR.

Reclamă
Citește și:

David Popovici: „Cu siguranţă voi fi cel mai bun din lume!”

David Popovici vrea să scrie istorie în înotul mondial, după ce a devenit campion european. Popovici a recunosct că vrea să devină cel mai bun înotător din lume în următorii ani.

Am fost foarte uniți și ne-am distrat. Ne-am bucurat de toate probele. Mă bucur că am reușit să scriu puțină istorie pentru înotul românesc. M-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă. Tot concursul a fost pentru a câștiga mai mult experiență și să văd ce pot face într-un teren pe care nu îl stăpânesc foarte bine, adică un bazin olimpic.

Mă bucur că am ieșit campion european la bazin scurt, dar sunt conștient că mulți dintre adversarii mei au lipsit de aici. Adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume, iar în următorii ani cu siguranță se va întâmpla asta. Colegii și profesorii mă susțin, le mulțumesc”, a spus David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber, în bazin scurt, la Campionatul European de natație de la Kazan, la începutul lunii noiembrie. În vară, la Jocurile Olimpice 2020, la aceeași probă de 200 de metri liber, Popovici a terminat pe locul 4.

Recomandări
  • David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv de pe continent
  • Puştiul minune al nataţiei româneşti, distincţie spectaculoasă

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și