Închide meniul

David Popovici, analizat de un celebru sportiv român: ”Înoată atipic. Are o frecvență incredibilă”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 24 iunie 2022, 8:32

David Popovici, analizat de un celebru sportiv român: ”Înoată atipic. Are o frecvență incredibilă”

David Popovici, analizat de un celebru sportiv român

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a fost analizat de un celebru sportiv român. Bogdan Stelea, cel care și-a dedicat viața înotului în ultimii ani, a dezvăluit anumite aspecte care l-au ajutat pe puștiul de 17 ani să scrie istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a câștigat la Budapesta două medalii de aur, la 200 de metri liber și la 100 de metri liber. Pentru această performanță, el va primi un milion de lei (200.000) de euro din partea statului român.

David Popovici, analizat de un celebru sportiv român

”Din ce am văzut la el, înoată atipic. Respiră tot timpul la două brațe. Ceea ce, mai ales la sută, nu prea se practică. Stau cât mai mult cu capul în apă și respitră cât mai puțin. El respiră la două brațe, dar are o frecvență incredibilă, dar și viteză. știu tot ce se întâmplă, văd cât de relexat este, cât de bine se întinde pe apă, sunt multe detalii.

Dacă ai înota sau ai face antrenamente specifice ai realiza cât de greu este pentru sportivii de performanță în bazin. E foarte diferit. Eu înot de ceva vreme. Nu mă mai simt bine când alerg, mă dor articulațiile și atunci înot.

Dar, mi-a luat ceva pentru a ajunge să fiu relaxat în bazin. Ei (n.r. – sportivii), datorită faptului că înoată de la vârste fragede se și transformă foarte mult, au altă percepție a apei, se simt altfel în apă. Sunt mai mult amfibii, decât oameni. Pentru ei să se pună în apă și să plutească nu este nicio problemă”, a spus Stelea, citat de digisport.ro.

Reclamă

David Popovici, propunere de senzație pentru Nicușor Dan

David Popovici a făcut o propunere de senzație pentru Nicușor Dan! Dublul campion mondial la natație a distribuit o imagine fabuloasă cu centrul Bucureștiului, care a făcut furori în mediul online.

Noul „rege” al natației va reveni în România duminică seară. Până atunci, David a lansat o propunere SF pe contul său de Instagram, pentru primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Popovici a distribuit o imagine fabuloasă cu centrul Bucureștiului, în care celebrele fântâni din Capitală și bulevardul Unirii sunt transformate în bazine de înot.

Reclamă 4 / 0/3

Alături de fotografia postată la instastory, David Popovici a atașat emoticonul sub formă de față gânditoare, semn că dublul campion mondial ar fi curios să vadă scenariul respectiv transformat în realitate.

Unde voia să-l trimită Ion Țiriac pe David Popovici: „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l duci acolo!”

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului de 17 ani:

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și