Închide meniul

David Popovici, favorit la titlul mondial după ce a scris istorie: „Unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut!”

Dragoș Vasile Publicat: 20 iunie 2022, 9:19 / Actualizat: 20 iunie 2022, 13:42

David Popovici, favorit la titlul mondial după ce a scris istorie: „Unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut!

David Popovici, prima reacţie după ce a devenit dublu campion mondial

David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber / Profimedia

  • David Popovici, favorit la titlul mondial după ce a scris istorie
  • Ce scriu specialiştii despre tânărul român care face senzaţie în bazin

David Popovici e favorit la titlul mondial după ce a scris istorie şi s-a calificat în finala de la Campionatul Mondial, la proba de 200 metri liber. Specialiştii au avut doar cuvinte de laudă despre puştiul de 17 ani din România, pe care îl văd favorit la titlul mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici e la un pas de titlul mondial. Specialiştii notează că tânărul român are şanse mari să câştige mult râvnita medalie de aur. Felix Aubock (Austria), Hwang Sunwoo (Coreea de Sud) şi Tom Dean (Marea Britanie) sunt rivalii lui Popovici în competiţia de la Budapesta.

David Popovici, favorit la titlul mondial după ce a scris istorie

„Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român David Popovici le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi „rechini” din bazin cu timpul setat în semifinale. După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat în finală confortabil, cu cel mai bun timp. A setat totodată un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40. La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă”, au notat cei de la swimmingworldmagazine.com, citat de eurosport.ro.

Reclamă

David Popovici, record mondial la juniori!

David Popovici s-a calificat în finala de la Campionatul Mondial, la proba de 200 metri liber. Tot ieri, Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 de metri spate, la turneul final de la Budapesta. Acesta a încheiat semifinala cu timpul de 53 de secunde.

Reclamă

Popovici a scos timpul de 1:44,40 și a doborât recordul mondial de la juniori. Precedentul record era deținut de Hwang Sun-woo, din Coreea de Sud, cu timpul de 1:44,62, stabilit în 2021.

Înotătorii calificați în finala probei de 200 metri liber de la Campionatul Mondial:

Popovici (ROU) – 1:44,40
Auboeck (AUT) – 1:45,17
Hwang (KOR) – 1:44,46
Dean (GBR) – 1:45,48
Winnington (AUS) – 1:45,53
Kibler (USA) – 1:45,54
Martens (GER) – 1:45,94
Smith (USA) – 1:46,06

Reclamă 4 / 0/3

“Elevul lui Adrian Rădulescu a înotat cele patru lungimi de bazin în 1:44.40, nou record mondial de juniori! David s-a calificat cu cel mai bun timp în finală şi va înota mâine pentru un rezultat istoric”, a anunțat COSR.

EXCLUSIV | David Popovici, model pentru copiii din România

Specialist în marketing sportiv, Sebastian Furtună, a fost invitat la AS.ro LIVE. Fostul jucător de polo îi sfătuiește pe sportivii români, precum Robert Glință și David Popovici, să se promoveze mai mult pentru a avea mai multă vizibilitate în rândul tinerilor. Furtună l-a dat exemplu pe David Popovici.

”Eu l-am cunoscut acum doi ani, pe Popovici. Datorită faptului că el a avut performanțele astea, mie îmi veneau părinții la bazin și-mi ziceau că cei mici vor să ajungă precum David. Același lucru s-a întâmplat și în tenis, cu Simona Halep. Mulți copii s-au apucat de tenis datorită ei.

Dacă îți dezvolți puțin imaginea, atragi mai mulți oameni spre sportul pe care tu îl faci. Nu știu dacă m-aș duce la o echipă, cât sportivilor individual. Aș prefera să mă duc la un sport mai puțin mediatizat. Performanțele noastre nu sunt reprezentate de fotbal”, a spus Sebastian Furtună la AS.ro LIVE.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie