Închide meniul

David Popovici este REGELE NATAȚIEI! Sportivul român a câștigat aurul la 100 metri liber! Timpul fabulos scos la Campionatul Mondial de la Budapesta

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 iunie 2022, 19:34

David Popovici este REGELE NATAȚIEI! Sportivul român a câștigat aurul la 100 metri liber! Timpul fabulos scos la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici luptă pentru medalia de aur la 100 metri liber

David Popovici, campion mondial/ Profimedia

David Popovici a câștigat aurul și la proba de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta. Înotătorul român a încheiat pe primul loc cursa după o nouă prestație magistrală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 19:25. David Popovici este U-RI-AȘ! Sportivul român a devenit campion mondial și la proba de 100 metri, de la Budapesta.

David Popovici a câștigat aurul la 100 metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta

Tânărul de 17 ani a încheiat cursa pe prima poziție, cu timpul fabulos de 47,58 secunde, la numai 6 sutimi în fața lui Maxim Grousset.

Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47,64) și canadianul Joshua Liendo Edwards (47,71).

Sportivul nostru a pornit excelent cursa și a întors al doilea, apoi a dus o luptă cot la cot cu Grousset pentru medalia de aur.

Reclamă

Grație succesului de astăzi, David Popovici a doborât un record fabulos din lumea natației. Românul a devenit al doilea înotător care cucerește aurul atât la proba de 200 metri liber, cât și la 100 metri liber, la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

Singurul sportiv care mai reușise această performanță incredibilă a fost americanul Jim Montgomery, chiar la prima ediție a Mondialului de natație, din anul 1973.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul final de la proba de 100 metri liber:

  1. David Popovici 47:58.00
  2. Maxime Grousset 47:64.00
  3. Joshua Liendo Edwards 47:71.00
  4. Zhanle Pan 47:79.00
  5. Brooks Curry 48:00.00
  6. Nandor Nemeth 48:13.00
  7. Lewis Edward Burras 48:23.00
  8. Alessandro Miressi 48:31.00

David Popovici, după performanțele de la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, unde a cucerit aurul la 200 de metri liber și s-a calificat în finală la 100 de metri liber. Puștiul de doar 17 ani crede într-un viitor strălucitor al sportului românesc.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

David Popovici ar fi vrut să se lupte cu starul Caeleb Dressel

David Popovici ar fi vrut să se lupte cu starul Caeleb Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Reclamă

„E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea„, a spus David Popovici, citat de washingtonpost.com.

Recomandări
  • David Popovici este REGELE NATAȚIEI!
  • Sportivul român a câștigat aurul la 100 metri liber

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și