Închide meniul

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a scris istorie: „Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 21 iunie 2022, 9:05

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a scris istorie: „Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare!

David Popovici a devenit campion mondial la 200 de metri liber

David Popovici, campion mondial / Profimedia

David Popovici a avut o reacţie de mare campion după ce a scris istorie. Tânărul de 17 ani a cucerit titlul mondial la nataţie la Budapesta. Acesta a explicat, în cadrul conferinţei de presă, care este reţeta succesului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

1 min 43 sec și 21 de sutimi a fost timpul obținut de David Popovici, un nou record mondial la juniori. Popovici e debutant la Mondialele de seniori.

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a scris istorie

„Nu am fost atât de surprins (n.r. – când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred.

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Reclamă

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de lead.ro.

Klaus Iohannis, plecăciune în faţa lui David Popovici: „Ai oferit multe emoții și bucurii tuturor românilor!”

Klaus Iohannis a făcut o plecăciune în faţa lui David Popovici. Tânărul de 17 ani a devenit primul campion mondial la nataţie din România. La masculin, ţara noastră nu a mai avut parte de medalii de aur la această competiţie.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a transmis Klaus Iohannis.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, citat de aquatics.eurovisionsports.tv.

Tânărul de 17 ani a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec şi 47 de sutimi, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec și 98 de sutimi.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 Vezi toate știrile
Citește și