Închide meniul
UPDATE

Decizie istorică anunțată de Eduard Novak: „Cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren trebuie să fie români!”. Reacția oficială a FRF

Cosmin Cioboată Publicat: 7 iulie 2022, 14:55

Decizie istorică anunțată de Eduard Novak: „Cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren trebuie să fie români!. Reacția oficială a FRF

Eduard Novak, Ministrul Sportului

Eduard Novak,, în timpul unei conferințe de presă / ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

  • Decizie istorică anunțată de Eduard Novak
  • „Cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren trebuie să fie români!”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

Reacția FRF după ce Eduard Novak a anunțat că „40% dintre sportivii de pe teren trebuie să fie români”

Update 14.50: FRF a emis un comunicat oficial după ce Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că 40% dintre jucătorii din primul „11” al echipelor din fotbalul românesc vor trebuie să fie de naționalitate română.

Reclamă

Federația Română de Fotbal a solicitat Ministrului Sportului textul ordinului înainte de publicarea în Monitorul Oficial. Prin această măsură, forul condus de Răzvan Burleanu vrea să afle cum va afecta noua regulă fotbalul românesc:

„Precizăriile administrației FRF ca urmare a declarațiilor făcute de domnul ministru Carol Novak.

Reclamă

Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Decizie istorică anunțată de Eduard Novak: „Cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren trebuie să fie români!”

„Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a anunțat Eduard Novak, pe contul de Facebook, citat de news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Novak consideră că acest ordin de ministru va fi benefic în procesul de selecție al sportivilor la echipele naționale:

„Sunt extrem de fericit că pot face acest anunț care vine în sprijinul sportivilor români și, implicit, a sportului din țara noastră. După ce m-am sfătuit cu toate federațiile sportive, am emis un ordin de ministru, prin ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și juniori, la toate competițiile sportive naționale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul 2022/2023, această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci 40% dintre sportivii prezenți pe teren în meciurile oficiale trebuie să fie români. Iar federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile acestui ordin de ministru.

Este o decizie care va ajuta cu siguranță selecția pentru echipele naționale ale României la sporturile de echipă.”, a explicat Eduard Novak.

 

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro

Recent, Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici, la revenirea în ţară, cecul de 200.000 de euro promis de oficialităţile din România. Tânărul de 17 ani a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta şi a scris istorie.

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

Reclamă

De îndată ce a început evenimentul de gală de la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, ministrul Sportului i-a oferit lui Popovici cecul de 200.000 de euro. Popovici a zâmbit şi a venit să facă poze, alături de Novak, în faţa fotografilor.

În numele Guvernului României. Este prea puţin pentru valoarea ta„, a declarat Eduard Novak la Salonul Oficial.

 

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Alte sporturi • 13 iun., 23:29
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: "Să îşi schimbe atitudinea!"
Liga 1 • 7 apr., 8:24
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: „Să îşi schimbe atitudinea!”. Cere ca FCSB să fie lăsată să joace în Ghencea!
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Handbal • 2 mart., 17:58
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Trebuie să fie respectată!”
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici
Extra • 20 feb., 13:13
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici. De ce nu au mai fost recompensaţi la fel şi alţi sportivi