Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Din NFL, la București! Au adus fotbalul american în România! Joc Crawford, Aaron Ellis și Marianne Pahkala, fac senzație cu Bucharest Rebels

Silviu Corneanu Publicat: 17 noiembrie 2021, 15:28

Din NFL, la București! Au adus fotbalul american în România! Joc Crawford, Aaron Ellis și Marianne Pahkala, fac senzație cu Bucharest Rebels

Fotbalul american prinde contur în România

AS.ro

  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live
  • Cei de la Bucharest Rebels au fost invitați la AS.ro LIVE

Marianne Pahkala a început să joace fotbal american în Finlanda. Ulterior a ajuns în SUA unde a studiat managementul sportiv și a ajuns preparator fizic la Detroit Lions.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Am jucat fotbal american de când eram adolescentă, am devenit din ce în ce mai atrasă de acest sport. M-am mutat în Statele Unite, unde am început să studiez managementul sportiv. Avem fotbal american în Finlanda, este de mai mult timp față de România.

Am fost foarte norocoasă să cunosc anumiți oameni care m-au ajutat să ajung în NFL, totul este despre cunoștiințele pe care le ai. La început am fost la Kansas City, Detroit și am început la nivel de copii, m-am ocupat de dezvoltarea sportului”, a declarat Marianne Pahkala la AS.ro LIVE.

Reclamă

Să fii femeie și să lucrezi în NFL este chiar grandios. A fost grozav! Au fost câteva experiențe fantastice, NFL e atât de important”, a mai spus Marianne Phakala.

Marianne Pahkala și Aaron Ellis au fost invitați la AS.ro Live

Reclamă

Aaron Ellis și Joc Crawford au dat America pe România

Americanul Aaron Ellis a venit în Europa acum trei ani, iar la Bucharest Rebels este de trei luni, asta după ce a evoluat în ELF cu Stuttgart. Ellis juca fotbal european pe când eram mic, dar a decis să treacă la fotbalul american.

Am început să joc soccer, în tinerețe, dar am trecut la fotbal, asta făcea și fratele meu și am decis să îmi fac o carieră din asta. Nu eram așa bun la soccer. Am fost portar. Am jucat prin Europa în ultimii trei ani, am fost în Danemarca, în Cehia, dar din cauza covidului s-a întrerupt campionatul.

Apoi a jucat pentru Stuttgart în ELF, iar acum sunt aici, la Bucharest Rebels, de 3 luni. Cred că și o echipă din România ar putea ajunge. în viitor, în ELF. Încercăm să construim Bucharest Rebels, ca în următorii ani să devină o echipă de nivel ELF”, susține Aaron Ellis.

Reclamă 4 / 0/3

Un alt american care a ajuns la București, pentru a-i învăța pe români fotbalul american este Joc Crawford. Acesta se va întoarce însă în State în sezonul următor.

Am jucat la Universitatea din Kansas. Eu am început să joc pe când aveam 5 ani, eram destul de bun la fotbal și am tot evoluat, am mers la colegiu, de acolo în liga națională. Și eu tot de trei luni am ajuns. Îmi place foarte mult orașul, centru istoric este foarte frumos”, a povestit Joc Crawford.

Bucharest Rebels vrea în EFL

Adrian Lungu este unul dintre românii care evoluează pentru Bucharest Rebels și susține că se vede o schimbare în jocul echipei de când au venit americanii. Bucureștenii vor să ajungă în EFL, care aparține de NFL.

Noi încercăm să fim o organizație. Sportul acesta, în România, se face la nivel amator. Noi încercăm să schimbăm chestia asta și să o facem puțin diferit. Cel mai bine este să aducem jucători experimentați.

I-am adus pe ei și toată lumea învață de la ei. Diferența este făcută și de calitatea românilor din jur. Când ei au venit aici și s-a făcut o schimbare de cultură, românii au început să adere la mișcarea asta. Sunt un fel de locomotivă”, a spus și Adrian Lungu.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie Vezi toate știrile
Pe același subiect
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel
Extra • 27 mart., 11:05
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel. Dezvăluirile fostului fizioterapeut al Simonei Halep
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv este invitata lui Dan Pavel
Alte sporturi • 21 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv a fost invitata lui Dan Pavel. Poveştile celei mai bune voleibaliste din istoria României
AS.ro LIVE | Antal Putinică va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Povești despre Formula 1 ale comentatorului
AntenaPLAY • 20 mart., 10:20
AS.ro LIVE | Antal Putinică a fost invitatul lui Dan Pavel! Ultimele detalii înaintea Marelui Premiu al Australiei
Darius Râpă va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30
Alte sporturi • 13 mart., 11:00
AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic de la 10:30. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo
Liga 1 • 7 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo