Închide meniul

Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de argint la Europenele U23 de la Budapesta

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 mai 2023, 20:59

Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de argint la Europenele U23 de la Budapesta

Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de argint la Europenele U23 de la Budapesta

EFC/Bizzi Team via Federaţia Română de scrimă

Echipa masculină de sabie a României a cucerit vineri medalia de argint a concursului pe echipe de la Campionatul European de Scrimă U23, de la Budapesta, devenind vicecampioana continentală a probei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a calificat în finală după ce a învins echipa Ucrainei, scor 45-40.

Echipa masculină de sabie a României a câştiga medalia de argint la Europenele U23 de la Budapesta

În ultimul act, tricolorii au înfruntat echipa Franţei, care s-a impus cu scorul de 45-40. România a cucerit astfel medalia de argint a probei şi a devenit vicecampioană europeană U23.

Componenţa formaţiei tricolore a fost următoarea: Rareş Ailinca, Matei Cîdu, Radu Niţu şi Alexandru Zmău.

Este cea de-a patra medalie cucerită de delegaţia României la această ediţie a Campionatelor Europene de Scrimă U23 de la Budapesta, după cea de aur obţinută de Radu Niţu la sabie masculin individual, şi cele două de argint adjudecate de Alexandru Zmău (sabie masculin individual) şi Sabina Martiş (sabie feminin individual).

Reclamă

Medaliile de bronz au revenit Italiei, care a dispus în finala mică de Ucraina cu 45-36. Echipa feminină de floretă a României (Anca Săveanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Karina Vasile) a ratat medaliile de bronz, după ce a fost învinsă de Italia în finala mică, scor 44-39.

Tricolorele au dispus în sferturile de finală de Germania, cu 45-34, dar au pierdut semifinala cu Ucraina, 40-41. Titlul continental a fost adjudecat de Franţa, victorioasă în finala cu Ucraina, cu 45-28.

În proba feminină de spadă, România (Mihaela Leonte, Theodora Ion, Renata Axinte, Emma Şonţ) s-a clasat pe locul 10. România a pierdut meciul de debut, în optimi, cu 24-45 cu Polonia, apoi în turneul pentru locurile 9-16 a trecut de Suedia, cu 45-39, şi de Estonia, cu 45-44, pierzând ultimul meci (poziţiile 9-10) în faţa Israelului, cu 35-45.

Reclamă 4 / 0/3

Aurul a fost cucerit de Franţa, după 34-30 în finala cu Polonia, iar bronzul a revenit Italiei (45-40 cu Ungaria, în finala mică). România a ajuns la patru medalii la Europenele Under-23, una de aur şi trei de argint, toate la sabie. Radu Niţu a câştigat aurul la individual masculin, Alexandru Zmău a luat argint la individual masculin, Sabina Martiş a câştigat tot argintul, la individual feminin, iar echipa masculină a câştigat şi ea argintul.

Recomandări
  • Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de argint la Europenele U23 de la Budapesta
  • Performanţă fantastică pentru sportivii din România

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
Vezi toate știrile
Citește și