Închide meniul

Eduard Novak, semnal de alarmă după proba de contratimp, de la Jocurile Paralimpice: „Nicio șansă în fața celor cu 2 picioare!”

Alex Ioniță Publicat: 4 septembrie 2024, 21:10

Reclamă
Eduard Novak, semnal de alarmă după proba de contratimp, de la Jocurile Paralimpice: Nicio șansă în fața celor cu 2 picioare!”

Eduard Novak, semnal de alarmă după proba de contratimp, de la Jocurile Paralimpice

Profimedia

Eduard Novak a tras un semnal de alarmă după proba de contratimp, de la Jocurile Paralimpice. Ciclistul român, purtător de proteză, nu s-a ferit de cuvinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Astăzi, locul 10 la proba de contratimp, cel mai bun contratimp al meu din ultimii 4 ani. Însă nu pot învinge legile universului. În probele pe distanţă scurtă de pe velodrom, încă aveam şanse să fim mai apropiaţi ca timp, însă, pe distanţele mai lungi, diferenţa dintre sportivii cu două picioare şi sportivii cu proteză este evidentă”

Eduard Novak, semnal de alarmă după proba de contratimp, de la Jocurile Paralimpice

„Astăzi, noi, cicliştii cu proteză, 3 la număr dintr-un total de 13 sportivi, nu am avut nicio şansă în faţa celor zece cu două picioare”, a scris Novak pe Facebook, notează news.ro.

El a previzat că sportivii cu proteză nu vor mai avea loc în paraciclism.

“Nu sunt scuze, sunt realitatea curselor din prezent. În acelaşi fel, nu are nicio şansă un luptător de 60 kg în faţa unuia de 100 kg, iar exemplele pot continua. Mă retrag cu capul sus, însă îmi pare rău că, în paraciclism, sportivii cu proteză nu vor mai avea loc în viitor. Voi continua să-i încurajez, să le susţin cauza, să le ofer orice sfat la nevoie. Însă, din păcate, direcţia în care se îndreaptă acest sport nu este una cu care eu rezonez”, a adăugat Novak.

Reclamă
Reclamă

Eduard Novak a ocupat, miercuri, locul 10 îîn proba masculină de contratimp individual pe şosea din cadrul competiţiei de para-ciclism de la Jocurile Paralimpice.

Eduard Novak, locul 10 la proba de contratimp individual pe șosea, la para-ciclism, de la Jocurile Paralimpice!

Eduard Novak a ocupat, miercuri, locul 10 în proba masculină de contratimp individual din cadrul competiţiei de para-ciclism de la Jocurile Paralimpice.

Novak a înregistrat timpul 40:52.10, fiind la 4:05.61 minute faţă de primul clasat.

Reclamă

Podiumul a fost ocupat din nou de francezii Kevin le Cunff, 36 de ani (36:46.49) şi Gatien le Rousseau, 21 de ani (37:18.38) şi de spaniolul Damian Ramos Sanchez, 38 de ani (38:05.94), notează news.ro.

Eduard Novak, în vârstă de 48 de ani, este la a şasea participare la Jocurile Paralimpice.

El a mai concurat la Paris la 1.000 m contratimp pe pistă şi urmărire 4000 m pe pistă. În ambele probe, s-a clasat pe locul 7.

Novak va mai concura în cursa pe şosea din 6 septembrie.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:49

„Noi am făcut primii oferta!” Victor Angelescu, reacţie fermă după ce Rapid a ratat transferul lui Daniel Bîrligea

21:31

Gigi Becali a realizat un nou transfer la FCSB! S-a înțeles cu Adrian Mititelu! Toate detaliile mutării

20:40

VideoChef Voica îi răsfaţă cu bunătăţi pe jucătorii naţionalei: „Ne face toate poftele!”

20:38

Andrei Prepeliță a fost dat afară de Gloria Buzău! Oficialii nou promovatei au făcut anunțul: „Mulțumim!”

20:06

Gigi Becali, probleme cu Mihai Pintilii la FCSB! Totul a ajuns la urechile patronului: „Mi-a spus MM!”

19:56

Adrian Şut pleacă de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunţul: „Ofertă de două milioane!”

1 FotoFosta gimnastă Anda Ivan a făcut anunţul mult aşteptat! Reacţia lui Andrei Ivan a apărut imediat: „Vă iubesc!” 2 De ce a câștigat Leclerc la Monza? Analiza lui Adrian Georgescu 3 Gigi Becali a anunţat că Dan Şucu a intrat pe fir şi îl vrea pe Daniel Bîrligea la Rapid: „Nu credeam că poate să facă aşa ceva” 4 FotoPlecare de ultimă oră de la FCSB: „Transfer definitiv!”. Jucătorul la care a renunţat Gigi Becali 5 Ce salariu are, de fapt, Dennis Man la Parma, după negocierea noului contract 6 „Trebuie să-şi dea şi oaia acceptul” Ilie Dumitrescu, replică genială pentru Gigi Becali în cazul Daniel Bîrligea: „Nu merge aşa”
Citește și