Închide meniul

El e românul cu care Man şi Mihăilă se pot lăuda în vestiar la Parma

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 mai 2021, 11:03 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

El e românul cu care Man şi Mihăilă se pot lăuda în vestiar la Parma

David Cosma Cristofor

La o săptămână şi jumătate de la startul sezonului în Campionatul Naţional de Karting, cu etapa de la Bucureşti, piloţii români participanţi în weekendul trecut la Trofeo Margutti (Lonato, South Garda) au reuşit rezultate remarcabile pe traseul brescian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din 260 de piloţi, 8 români s-au înscris şi ei la cea de-a 32 ediţie a Trofeo Margutti, competiţie care la debut în 1990 a fost câştigată de Giancarlo Fisichella. Astfel, la Mini, din 82 de piloţi, 3 au fost din ţară: Andrei Sutu, David Cosma Cristofor şi Bogdan Cosma Cristofor. 

La Junior X 30 concurenţii români au fost: David Drăgan, Luca Viişoreanu, Zoe Potolea, Dinu Stroescu, în timp ce la KZ  a fost Mihai Muncean.

Performanţa cea mai notabilă a fost însă a celui mai în formă pilot român al momentului, David Cosma Cristofor, care s-a luptat până la final pentru locul 1. După ce în prefinală s-a clasat pe prima poziţie, pilotul Gulstar Racing, a terminat cursa pe 2. 

David a început anul reuşind calificarea în finală şi apoi top 10 la WSK Champions Cup de la Adria pentru ca peste două luni să ajungă în top 3 la clasa Mini la nivel mondial. "Sunt mulţumit de rezultatele din ultima vreme şi pentru asta vreau să mulţumesc de această dată profesorilor mei care m-au înţeles că sunt atât de mult plecat în străinătate la curse. Mi-am propus la început de an să prind podiumul la Mini, iar acum mă bat la locul 1. E şi meritul echipei mele care m-a ajutat să progresez şi al familiei mele”, a explicat David.

Reclamă

După aproape 3 luni în care au luptat alături de ”crema mondială” la karting în Italia, David şi ceilalti piloţi români revin în ţară pentru Campionatul Naţional, competiţie ce va fi în direct pe AS.RO.

Cifrele lui David Cosma Cristofor

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
Vezi toate știrile
Citește și