Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Elisabeta Lipă, de la adolescent la legendă! Cum a început cea mai titrată canotoare de la Jocurile Olimpice

Antena Sport Publicat: 15 decembrie 2020, 7:55 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

Reclamă
EXCLUSIV AS.ro LIVE | Elisabeta Lipă, de la adolescent la legendă! Cum a început cea mai titrată canotoare de la Jocurile Olimpice

SportPictures / Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES via Hepta

Elisabeta Lipă a fost invitat la AS.ro LIVE și a povestit cum s-a apucat de canotaj

Câștigătoare a 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice, Elisabeta Lipă și-a amintit de vremurile în care abia începea în sport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Eu eram elevă în clasa a 10-a, în primul trimestru! Nu zic anul. Jucam baschet pe vremea aia. Și a venit doamna Ileana, plină de aplomb de București și a zis: Tu poți să faci performanță la canotaj la Jocurile Olimpice!

Se vede că ai potențial! Dacă ești dispusă să muncești, o medalie nu poate să fie departe”, și-a amintit marea campioană.

Elisabeta Lipă, susținută de părinți pentru a intra în istoria canotajului

Elisabeta Lipă a povestit cum mama sa a fost reticentă să o lase să plece la București, însă a avut parte de susținerea tatălui, care i-a pus în vedere să nu îl facă de râs!

”De acasă venea tata lunar, nici nu mă anunța că vine. Mă trezeam cu el după ce trecuse pe la școală să vadă dacă am absențe și note.

Reclamă
Reclamă

Eu am început canotajul pe Herăstrău. (…). Am zis că nu e de mine. Unde e soarele? unde a barca lungă ascuțită?

A avut inspirație doamna Ileana și a zis ”Să vezi când vine vara, acum e altceva”, a povestit Elisabeta Lipă.

VIDEO cu declarațiile Elisabetei Lipă

Reclamă

Elisabeta Lipă și-a amintit primul concurs de canotaj

”Am participat la primul meu concurs la Timișoara, pe Bega, eram începătoare de 2 luni, mă mir cum a avut curaj să mă bage.

După care, am venit pe Herăstrău și făceam competiții în fiecare weekend, de la Debarcader până la Roată. Sunt vreo 800 de metri, exact cât ne trebuia pentru începători. Dar cel spirit de luptători, de campioni, a reușit să se dezvolte în noi.

Concuram pentru o ciocolată, un pahar, o șapcă, dar abia așteptam weekend-urile ca să pot concura. Nu mai zic, eram multe cluburi: Metalul, Triumf, Dinamo, Steaua, Voința. Cei care sunt acum, zic că povestesc din altă țară”, a mărturisit Elisabeta Lipă.

  • În emisiunea de mâine AS.ro LIVE, Cătălin Oprișan îl va avea ca invitat pe fostul mijlocaș Alexandru Bourceanu.
Reclamă
Recomandări

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Costel Gâlcă, prima reacție după Universitatea Craiova – Unirea Slobozia 3-0. Mesaj pentru suporteri: „Le cer să ne susțină!”

0:03

„E o anomalie” Mihai Stoica, reacţie vehementă după ce FRF a anunţat că FCSB nu va primi arbitri străini: „Cum facem cu grecii?”

23:37 30 sept.

Mircea Lucescu a dezvăluit că România este ultima echipă din cariera lui! „Il Luce”, declaraţie de dragoste pentru naţională

23:32 30 sept.

Parma – Cagliari 2-3. Răzvan Marin şi Dennis Man au marcat în duelul românilor din Serie A! Meci „nebun” pe „Ennio Tardini”

23:26 30 sept.

Răzvan Marin, gol fabulos în Parma – Cagliari! L-a învins pe portarul din echipa lui Man și Mihăilă cu un șut de „generic”

23:15 30 sept.

VideoCristiano Ronaldo, gol superb în Al Nassr – Al Rayyan! Motivul pentru care meciul s-a întrerupt minute în şir după reuşita lui

1 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 5 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal 6 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei
Citește și