Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea de excepţie a românului care a devenit campion mondial la polo în Italia. "Finala s-a terminat cu venirea carabinierilor"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 17 februarie 2021, 8:17 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea de excepţie a românului care a devenit campion mondial la polo în Italia. "Finala s-a terminat cu venirea carabinierilor"

AS.ro

Mihai Badea a fost invitatul lui Cătălin Oprişan

În vârstă de 48 de ani, Mihai Badea a făcut polo de la 8 ani, dar a renunţat la acest sport în 1991, când s-a apucat de facultate. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România, campioană mondială după o finală cu scandal: "Se mai dădea un cot, se mai băga o mână în slip"

"Mi-am dat seama că nu este un sport care îţi poate aduce beneficii materiale. O perioadă de 15 ani nu am mai avut legătură cu polo, nu am mai înotat, nimic, nimic legat de acest sport", a povestit Mihai Badea.

În 2007, a revenit la marea sa pasiune, iar peste cinci ani a devenit campion mondial! Echipa României s-a impus în competiţia rezervată jucătorilor de peste 35 de ani la Rimini, după ce a învins Brazilia în finală. 

"Meciul s-a terminat cu venirea carabinierilor!", a povestit Badea, care a dezvăluit şi cât de dură a fost lupta din bazin: "Mai dai un cot, mai dai un picior, mai tragi de splip, mai bagi o mână în slip". Pe mal, totul a fost dat uitării: "S-a lăsat cu îmbrăţişări".

Reclamă

În 2013, românii au devenit şi campioni europeni, la Budapesta. Badea speră să participe şi anul acesta la Campionatul Mondial, care va avea loc în Coreea de Sud, în ciuda pandemiei.

În vârstă de 48 de ani, Mihai Badea are o poveste de viaţă de excepţie. El a înfiinţat clubul de fotbal Academia Regal, care i-a dat pe Radu Drăguşin, de la Juventus, şi pe Octavian Popescu, de la FCSB. Badea a devenit celebru şi după ce a străbătut înot barajul Vidraru, dus-întors.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și