Închide meniul

Felix Gall a câştigat etapa regină din Turul Franţei. Jonas Vingegaard şi-a mărit avansul faţă de Tadej Pogacar la general

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 19 iulie 2023, 22:33

Felix Gall a câştigat etapa regină din Turul Franţei. Jonas Vingegaard şi-a mărit avansul faţă de Tadej Pogacar la general

Felix Gall a câştigat etapa regină din Turul Franţei

Felix Gall / Instagram

Ciclistul austriac Felix Gall a câştigat etapa regină din Turul Franţei. Etapa a 17-a s-a desfăşurat pe distanţa de 165,7 km, între Saint-Gervais Mont-Blanc şi Courchevel. La capătul ei danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) şi-a consolidat avansul la general.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jonas Vingegaard, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Marii Bucle, pare să-şi fi asigurat victoria şi în acest an după ziua de miercuri, în care rivalul său sloven, Tadej Pogacar (UAE Emirates), de nerecunoscut, a fost în mare dificultate pe vârful Col de la Loze, relatează agerpres.ro.

Felix Gall a câştigat etapa regină din Turul Franţei

Tadej Pogacar, campionul Turului Franţei în 2020 şi 2021, suferise o căzătură puţin după startul etapei, după ce a atins roata altui rutier.

Felix Gall a fost cronometrat în 4 h 49 min 08 sec, fiind mai rapid cu 34 sec decât britanicul Simon Yates (Team Jayco – AlUla) şi cu 1 min 38 sec decât spaniolul Pello Bilbao (Bahrain Victorious). Vingegaard a fost pe locul 4 în clasamentul etapei, la 1 min 52 sec de austriac.

La general, Vingegaard, cu timpul total de 67 h 57 min 51 sec, este urmat de Pogacar, la 7:35. şi de britanicul Adam Yates (UAE Emirates), la 10:45.

Reclamă

Joi va avea loc etapa a 18-a, Moutiers – Bourg-en-Bresse, lungă de 185 km.

Lumea ciclismului, în doliu! Arturo Gravalos a murit la doar 25 de ani: „Odihnește-te în pace, prietene”

Lumea ciclismului e în doliu. Rutierul Arturo Gravalos a murit la doar 25 de ani, răpus de o tumoră pe creier.

Gravalos fusese diagnosticat cu cancer în 2021, iar în luna aprilie a fost internat în spital după ce starea i s-a agravat.

Reclamă 4 / 0/3

Fusese operat de două ori de către medici. Din nefericire, aceştia nu au reuşit să îl salveze acum.

În plină luptă cu cancerul, Arturo Gravalos a avut parte de o altă dramă. Chiar în luna ianuarie a acestui an, rutierul a suferit un şoc după ce tatăl său a fost ucis într-un accident de circulaţie. Acesta se întorcea de la o gală la care participase şi Arturo, potrivit digisport.ro.

Arturo Gravalos era legitimat la echipa deţinută de fostul mare rutier Alberto Contador, EOLO-KOMETA Cycling. Venit în 2019 la echipa lui Contador, Arturo Gravalos nu a prins prea multe curse. Ultima competiţie la care a participat a fost Giro del Medio Brenta, în 2021.

Echipa lui Arturo Gravalos a trimis un comunicat după decesul rutierului: „Odihnește-te în pace, prietene”

După decesul lui Arturo Gravalos, echipa deţinută de Alberto Contador a emis un comunicat. EOLO-KOMETA Cycling şi-a exprimat regretul uriaş pentru trecerea în nefiinţă a rutierului.

“Arturo, odihnește-te în pace, prietene. Vei rămâne mereu în echipa noastră. Cu durere imensă anunțăm moartea lui Arturo Gravalos în această dimineață. Ciclistul a împlinit 25 de ani pe 2 martie. Moartea lui va lăsa un gol imens în inimile noastre. Nu te vom uita niciodată!

Gravalos a fost depistat cu o tumoră pe creier în august 2021, după ce s-a plâns de dureri de cap grave chiar în primul său sezon ca profesionist în ciclism. Arturo voia să-și lase amprenta în sportul pe care l-a iubit atât de mult, dar viața i-a aruncat multe obstacole în față. Totuși, el le-a confruntat plin de încredere și de hotărâre”, a transmis EOLO-KOMETA Cycling după decesul prematur al rutierului, la doar 25 de ani.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
Vezi toate știrile
Citește și