Închide meniul

Ferrari a câştigat a doua oară consecutiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Antena Sport Publicat: 16 iunie 2024, 18:26 / Actualizat: 17 iunie 2024, 8:29

Reclamă
Ferrari a câştigat a doua oară consecutiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Ferrari a câştigat a doua oară consecutiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Ferrari, învingătoare la Le Mans - Profimedia Images

Ferrari a câştigat a doua oară consecutiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans, ajunsă la cea de-a 92-a sa ediţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bolidul cu numărul 50 al scuderiei de la Maranello – pilotat pe rând de italianul Antonio Fuoco, spaniolul Miguel Molida şi danezul Nicklas Nielsen – s-a impus în faţa maşinii Toyota Nr. 7 şi a unui alt Ferrari, cu numărul 51, victorios anul trecut pe legendarul circuit din nord-vestul Franţei.

Ferrari a câştigat a doua oară consecutiv Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Primul Porsche din clasament, cel cu numărul 6, plecat de pe prima poziţie în cursă, a ocupat în final locul al patrulea, înaintea Toyotei Nr.8.

Promotorii noii categorii-regină, Hypercars, lansată în 2021, se pot felicita pentru că numărul mare de concurenţi a oferit o cursă de 24 de ore extrem de disputată: duminică, la ora locală 16:00, nouă maşini au terminat în acelaşi tur, reprezentând patru constructori dintre cei nouă prezenţi la start.

Intervenţia maşinilor de securitate în timpul nopţii şi în cursul dimineţii – din cauza ploii sau a accidentelor – a redus deseori decalajele între maşini, şi a lansat de facto o nouă cursă la fiecare repornire. Aşa se explică marjele atât de mici între cele mai rapide prototipuri.

Reclamă
Reclamă 4

La categoriile inferioare, maşina Oreca Nr.22 a echipei United Autosports a câştigat la LMP2, în timp ce bolidul Porsche Nr.91 al echipei Manthey Ema s-a impus la LMGT3, categorie la care Valentino Rossi a concurat pentru prima dată în Cursa de 24 de ore de Le Mans.

Legendarul pilot italian de motociclism viteză a fost nevoit însă să abandoneze în timpul nopţii, după ce coechipierul său a ieşit de pe pistă la volanul BMW-ului lor, aflat în acel moment în Top 5.

Reclamă

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:36

Cehia – Turcia şi Georgia – Portugalia LIVE TEXT (22:00). Luptă de foc pentru calificarea în optimile EURO 2024

11:58

Scene şocante la Copa America! Un arbitru a leşinat în timpul meciului Canada – Peru

11:30

Trei „tricolori” pot rata meciul României din optimile EURO 2024! Alertă la națională, înainte partidei cu Slovacia

11:22

Mesajul special al României, în ziua meciului cu Slovacia! Ce au transmis „tricolorii” înaintea ultimul duel din Grupa E

11:01

„Cel mai atractiv joc” Ucrainenii, verdict surprinzător înainte de Slovacia – România: „Nu se pot opri!”

11:00

Slovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și