Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Andreea Răducan contestă și astăzi decizia CIO de a-i retrage medalia de aur de la Sydney: „Absolut penibil! Oamenii mă ceartă şi acum!”. Dezvăluirea campioanei olimpice

Cosmin Cioboată Publicat: 8 martie 2022, 13:10

Andreea Răducan contestă și astăzi decizia CIO de a-i retrage medalia de aur de la Sydney: „Absolut penibil! Oamenii mă ceartă şi acum!. Dezvăluirea campioanei olimpice

Andreea Răducan, fosta campioană olimpică a României

  • Andreea Răducan, interviu exclusiv la AS.ro LIVE
  • Dezvăluirile fostei campioane olimpice 

Andreea Răducan, la 22 de ani de la Jocurile Olimpice de la Sydney. Ce a spus despre celebrul incident cu pseudoefedrina

Andreea Răducan a rămas în istoria sportului românesc, după performanțele fantastice reușite la începutul anilor 2000, când a reușit să câștige inclusiv o medalie de aur și una de argint la Jocurile Olimpice de la Sydney.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La competiția din Australia, Andreea Răducan reușise să câștige aurul și la individual compus, dar i-a fost retrasă ulterior din cauza unui motiv incredibil. Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că tânăra gimnastă a fost depistată cu pseudoefedrină, o substanță regăsită în orice medicament pentru gripă și răceală, aflată pe lista interzisă a forului suprem, la vremea respectivă.

La 22 de ani de la celebrul incident, Andreea Răducan și-a amintit momentele tensionate prin care a trecut. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena Sport, fosta campioană olimpică a descris decizia CIO drept „penibilă”, ţinând cont că a fost dovedit ulterior faptul că pseudoefedrină nu îmbunătăţeşte deloc performanţa sportivilor.

Reclamă

Andreea Răducan contestă și astăzi decizia CIO de a-i retrage medalia de aur de la Sydney: „Absolut penibil! Oamenii mă ceartă şi acum!”

„Diferența de temperatură era mare. Când am plecat din România, vara, erau 30 de grade. La Sydney începuse deja să fie frig. Era problema și cu aerul condiționat și cu schimbul de temperatură destul de brusc. Probabil nici imunitatea mea nu era foarte bună. Și atunci, fiind în cameră cu Simona Amânar, ea fiind răcită, medicul s-a gândit să nu răcesc și eu. Și mi-a dat o pastilă, mai ales că mă durea și capul. Nici nu știam dacă mă doare pentru că urmează să răcesc sau de la tensiunea competiției.

Este o vină colectivă. A fost pseudoefedrină, o substanță care se află în toate medicamentele pentru răceală și gripă. Indiferent ce pastilă aș fi luat, ar fi conținut această substanță. Pe lângă mușchii încordați ai celor de la Comitetul Internațional Olimpic (CIO), absolut penibil, este cumva și vina noastră.

Reclamă

Pe lista Federației Internaționale de Gimnastică nu figura această pseudoefedrină interzisă. Medicul delegației noastre lucrase până atunci pe această listă. Dar nu exista acolo. Substanța era pusă doar pe lista CIO, care adună probabil din mai multe liste, nu știu ce gândesc ei. Nu știu dacă au făcut vreo cercetare sau le-au pus doar ca să fie. Probabil ar fi trebuit să anunțe în mod clar și explicit: ‘Oameni buni, dragi doctori, daţi la o parte listele pe care le aveţi de le Federaţiile voastre de specialitate. Aceasta este lista după care toată lumea trebuie să se ghideze’.

Oamenii nu știu, acesta este și motivul pentru care am scris cartea ‘Reversul Medaliei’. Pentru că primeam de fiecare dată întrebări în acelaşi mod. Şi astăzi oamenii mă întreabă ‘Dar de ce nu îți iei medalia?’. Oamenii ajung să mă certe. Este și vina noastră, ca țară, că nu ne-am zbătut mai mult. Poate chiar și ulterior. Între timp, ei au scos pseudoefedrină de pe lista interzisă pentru că și-au dat seama că nu îmbunătățește cu nimic performanța sportivă. După care au băgat-o la o cantitate de 7 ori mai mare.”, a spus Andreea Răducan, în exclusivitate la Antena Sport.

Ce meserie ar fi avut Andreea Răducan, dacă nu devenea gimnastă

Andreea Răducan a dezvăluit și ce meserie ar fi vrut să aibă, dacă nu alegea gimnastica. Fostei sportive i-ar fi plăcut să devină profesoară de limba română.

Reclamă 4 / 0/3

„În perioada în care am făcut sport, nu a existat altceva în afară de gimnastică. Îmi ocupa tot timpul. Deseori primesc întrebarea ‘Ce ţi-ai fi dorit să fii dacă nu făceai gimnastică?’. N-am avut timp să mă gândesc prea mult. Dacă nu aș fi făcut sport, mi-ar fi plăcut să devin profesoară de limba și literatura română. Asta datorită unei doamne profesoare foarte implicată și drăguță, pe care o iubesc și astăzi.”, a povestit Andreea Răducan, pentru Antena Sport.

AS.ro LIVE | Andreea Răducan, invitata lui Cătălin Oprişan! „Fata de aur” a gimnasticii a venit cu poveşti inedite

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice!
Tenis • 25 mart., 16:19
Anunţul făcut de Simona Halep despre participarea la Jocurile Olimpice!
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Bernadette Szocs dă totul pentru o medalie olimpică la Paris
Tenis de masă • 14 mart., 11:58
Bernadette Szocs dă totul pentru o medalie olimpică la Paris: „Totul merge perfect. Mă pregătesc din greu”
Bernadette Szocs a avut prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice
Alte sporturi • 21 feb., 21:36
Bernadette Szocs, după calificarea la Jocurile Olimpice: „Nu vrem să ne oprim aici!”. România face show LIVE VIDEO în AntenaPLAY
Bernadette Szocs aşteaptă calificarea la Jocurile Olimpice, după Campionatele Mondiale pe echipe
Tenis de masă • 19 feb., 15:51
Bernadette Szocs aşteaptă calificarea la Jocurile Olimpice, după Campionatele Mondiale pe echipe: „Asiaticele se feresc de noi”