Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Dezvăluiri din "laboratorul" de la Deva. Gimnaste de 6 ani îşi spălau singure echipamentul şi stăteau câte 20 în cameră! Dormeau câte 2 în pat

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 martie 2021, 9:01

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Dezvăluiri din "laboratorul" de la Deva. Gimnaste de 6 ani îşi spălau singure echipamentul şi stăteau câte 20 în cameră! Dormeau câte 2 în pat

AS.ro

Amelia Racea a fost invitata lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE

Amelia Racea a început gimnastica imediat după ce a împlinit vârsta de şase ani. A mers la Deva, centrul recunoscut pentru numărul mare de campioane pe care le-a furnizat pentru gimnastica românească. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Amelia Racea: "Mergeam în gaşcă toate fetele. Ne frecam şoseţelele, costumele"

"Cred că stăteam vreo 20 în cameră şi aveam un pat de o persoană. Şi stăteam două fetiţe într-un pat. Şi la dulap, la fel. Câte două fetiţe ne puneam hainele în acelaşi dulap. O perioadă frumoasă, nu regret. Mi-a plăcut foarte mult. 

 Aveam două costume de gimnastică: unul bleumarin şi unul verde. Mi le-a cumpărat mami de la Craiova. Pe vremea aia nu se găseau aşa cum se găsesc acum costume de gimnastică peste tot. 

Ştiu că trebuia să mi le spăl la mânuţă, singurică. Mergeam în gaşcă toate fetele. Umpleam baia şi stăteam toate acolo. Ne frecam şoseţelele, costumele", a povestit Amelia Recea. 

Fosta gimnastă, acum în vârstă de 26 de ani, nu a avut-o ca idol pe Nadia Comăneci, ci pe eroinele de Jocurile Olimpice de la Sydney: Simona Amânar şi Andreea Răducan, cele care au adus aurul României în 2000, chiar înainte ca ea să se apuce de gimnastică.

Reclamă

"Am şi autograf cu ele pe poza cu mine, de la şcoală, din clasa I. Mama a luat poza şi le-a prins pe fete când au ieşit în oraş şi le-a rugat să îmi dea autograf. Am şi acum poza respectivă", a spus mândră Amelia.

Ameia Racea, aur la EURO în finala în care nu s-a calificat

Sacrificiile făcute la Deva au dat roade cu un an înainte de trecerea la seniorat. "În 2009, am câştigat tot ce se putea, la toate competiţiile. Am avut şi Festivalul Olimpic al Tineretului", a declarat fosta gimnastă.

La primul concurs major la senioare a venit şi cel mai important rezultat al carierei. A luat aur într-o finală în care nu trebuia să participe!

Reclamă 4 / 0/3

"Am luat medalia de aur la bârnă. Dar nu eram calificată să particip în finală. Se califică primele opt sportive, iar eu am fost a noua. Prima sportivă a fost Ana Porgras, ea accidentându-se la competiţia pe echipe, la o aterizare cred că şi-a rupt glezna. Am avut noroc că am fost eu prima rezervă.

Mi-a părut rău pentru Ana, dar m-am bucurat că am avut şansa asta. Am fost şi prima care a intrat în competiţie şi am făcut exerciţiul mai bine ca în calificări şi în finala pe echipe. Am făcut şi un al doilea element acrobatic pe care mă temusem să îl fac. Am zis: 'E totul sau nimic. Nu mai pierde echipa, e pentru mine'. Mi-a ieşit foarte bine!", a mai povestit Amelia Racea la AS.ro LIVE.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și