Close

EXCLUSIV AS.ro LIVE | EMOȚIONANT! Amelia Racea, cu lacrimi în ochi: ”Am început să plâng!” A fost scoasă din lotul pentru JO după o accidentare: ”Nu m-au dus la niciun control!”

Avatar photo

De Silviu Corneanu
Publicat: 3 martie 2021, 12:53

Campioana europeană, Amelia Racea a povestit în cadrul emisiunii AS.ro LIVE cum a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind dată la o parte de Octavian Belu și Mariana Bitang, după ce a resimțit dureri la spate, cu o lună înainte de Olimpiada din 2012.

Reclamă
amelia racea

AS.ro

Cu ochii înlăcrimați, și vizibil emoționată, Amelia Recea a aceptat să povestească la AS.ro LIVE pas cu pas ce s-a petrecut în acea perioadă. Sportiva a fost scoasă din lot, după accidentare, și nu a fost dusă la control, dei a resimțit dureri cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Londra.

Reclamă

Problemele mai serioase au început chiar cu o lună înainte de plecarea la Jocurile Olimpice. Eram la București și aveam o competiție de verificare, în care se făceau cărțile care fată intră în lot. La prima acomodare, la o aterizare, am simțit la spate o durere, ca și cum s-ar fi rupt ceva. Am mai avut aceeași probleme și în urmă cu doi ani, la Mondialul din Olanda, când am fost rezervă pentru că m-am accidentat la antrenamente.

La aterizare, când am simțit durerea respectivă, am intrat în panică. Am încercat să continui antrenamentul. Când să plec într-un element la bârnă, m-am blocat, mi se tăia respirația. Am coborât de pe bârnă și i-am spus doamnei Mariana această problemă. 

Reclamă

Dacă nu poți să lucrezi treci deoparte și am știut că dacă nu merg la un control și nu primesc tratament voi fi dată la o parte și voi pierde aceste jocuri. A fost cea mai mare dezamăgire din viața mea și am început să plâng”, și-a început Amelia povestirea, la AS.ro LIVE, vizibil emoționată.

Amelia Racea a vrut să renunțe la gimnastică înainte de Jocurile Olimpice

Racea a dezvăluit faptul că antrenorii de atunci nu au trimis-o la un control pentru a vedea dacă se poate reface până la Jocurile Olimpice, deși mai era o lună de zile. Sportiva a fost dată deoparte și trimisă la Izvorani.

Amelia a dorit să renunțe la gimnastică, în acel moment, dar susține că a fost convinsă să rămână, sperând până în ultima clipă că poate merge ca rezervă la Olimpiadă. Racea a cerut să fie lăsată să facă doar paralel, dar nu i s-a permis acest lucru. 

Nu m-au dus la control atunci. Am fost trimisă la Izvorani, apoi am primit un telefon dacă pot să îmi fac paralelul și bârna. Să fac acel concurs, ca să văd dacă sunt capabilă să fac parte din echipa pentru jocuri. Am răspuns că pot să fac paralelul, deși la aterizare aveam o durere destul de mare, dar nu am fost acceptată să vin la competiție doar pentru paralel.

Se puteau face infiltrații, fizioterapie, pastile. Consider că aș fi putut fi dusă la un control, vedeam exact ce am, dacă se poate sau nu se poate, dacă exista tratament, probabil că mai existau dureri, dar strângeam din dinți. 

După ce am fost dată la o parte m-am gândit să mai las, am zis că de ce să mai stau. I-am zis mamei mele că nu vreau să mai continui și m-a susținut. Am anunțat antrenorii că vreau să plec acasă, dar m-au convins să rămân, că poate se deplasează și rezerva la JO.

Am fost în sală, m-am antrenat așa cum pot, cred că au trecut două săptămâni, am intrat în sală și am început să mă antrenez, să fac și paralel și bârnă, dar nici rezerva nu s-a mai deplasat la Jocurile Olimpice și am rămas acasă”, și-a amintit, cu durere în suflet Amelia Racea.

Momentul în care Amelia Racea a izbucnit în plâns

Cel mai greu moment pentru Racea a fost acela în care colegele sale se pregăteau să plece la Olimpiadă și și-a luat la revedere de la ele. ”Am fugit în cameră și am început să plâng”, a dezvăluit Amelia la AS.ro LIVE.

Mi-a fost foarte greu, extraordinar de greu. Mai am momente când încă retrăiesc acele clipe, visez că fac gimnastică. A fost cel mai dureros moment. Eram pe hol la Izvorani, fetele își făceau bagajele și trebuia să-mi iau la revedere. Mi-am luat la revedere și am fugit în cameră să plâng. 

Consider că am fost o gimnastă de echipă. Mă gândesc că aș fi putut fi și eu acolo, mi-e ciudă. Cred că pentru echipă aș fi putut să-mi fac aparatele, individual nu cred că aș fi avut vreo șansă, dar pentru echipă aș fi fost un pion important”, a dezvăluit Amelia Racea la AS.ro LIVE.

Amelia Racea a fost dusă la control la Viena

În cele din urmă, după Olimpiadă, Amelia Racea a fost dusă și la control, la Viena, unde i s-a transmis că are o fractură de mai mult timp, iar acum este nevoită să poarte o talonetă pentru a merge cum trebuie.

După JO am fost și eu dusă la control, la Viena. Am mers cu toate RMN-urile pe care le aveam făcute de la București. Mi-a zis că pe tine te-a durut piciorul sub fesă. Mi-a zis că aș fi avut o fractură de care nu știam. 

M-am antrenat cu ea așa. Mă tratam cu cremă, când simțeam dureri, luam pauză, făceam fizioterapie. S-a osificat așa strâmb și acum trebuie să port o talonetă”, a încheiat Amelia Racea.

Reclamă
EMISIUNI
Miodrag Belodedici, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
25
nov.
22:35
CM 2022 | Ce naţională susţine Gigi Becali la Campionatul Mondial din Qatar. Anunţul patronului de la FCSB: „O să mă uit la ei!”
25
nov.
22:24
Constantin Budescu e gata să ducă naţionala României la EURO 2024: „Mai am de jucat mult!”
25
nov.
22:08
CM 2022 | Weston McKennie, gest incredibil în Anglia – SUA! S-a şters pe mâini pe vesta unui fotograf
25
nov.
21:54
Mihai Stoica, detalii de ultimă oră despre noul antrenor de la FCSB: „Putem să facem o românească”
25
nov.
21:41
Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială. Messi şi Ronaldo nu au reuşit niciodată aşa ceva
25
nov.
21:20
Florin Răducioiu, dezvăluiri în premieră! Ce echipă din străinătate a antrenat: „Nimeni nu ştie! A fost o experienţă extraordinară”
25
nov.
20:55
CM 2022 | Anglia – SUA 0-0! O nouă surpriză la Campionatul Mondial din Qatar! Englezii „tremură” înainte de ultima etapă
25
nov.
20:51
Condiţia pusă de Ionuţ Negoiţă pentru a investi, din nou, la Dinamo: „Nu are nicio şansă altfel!” Ce a spus despre FCSB
25
nov.
20:41
Ce jucător de la Campionatul Mondial a fost pe lista FCSB-ului. Mihai Stoica a dezvăluit totul: „L-am urmărit! Olăroiu mi-a spus de el”
25
nov.
20:35
CM 2022 | Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă la şocul Spania – Germania. Al patrulea meci de la Cupa Mondială în care este implicat românul
Pe același subiect
Valeriu Iftime
Extra • 23 nov., 10:25
AS.RO LIVE | Valeriu Iftime a fost invitatul lui Dan Pavel! Dialog savuros cu patronul lui FC Botoșani
Cătălin Preda, în timpul unei sărituri
Extra • 17 nov., 8:00
AS.ro LIVE | Cătălin Preda a fost invitatul lui Dan Pavel! Românul care face spectacol la cliff diving a venit cu poveşti de senzaţie
Andrei Pascu
Extra • 16 nov., 10:21
Andrei Pascu a fost invitatul lui Dan Pavel, în emisiunea AS.ro LIVE. „Odoamne” a venit cu poveşti de senzaţie
Știri
Hello Chef sezonul 4, 9 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Randi
Close