Close

Federația Română de Gimnastică nu are bani să-și trimită sportivii la competiții și cere ajutor din donații. „Situația e gravă!” Care e suma alocată de MTS pentru 2022

Avatar photo

De Alexandru Ivan
Publicat: 11 martie 2022, 19:26

Sportul din România își arată din nou limitele. Federația Română de Gimnastică nu mai poate să-și trimită sportivii la competiții din cauza bugetului prea mic alocat de Ministerul Sportului pentru anul 2022.

Reclamă
Lotul României la gimnastică

Hepta

„Apel la solidaritate! Federația Română de Gimnastică este într-o situație critică în acest an competițional, extrem de important pentru calificarea la JO de la Paris.

Reclamă

Federația Română de Gimnastică nu are bani să-și trimită sportivii la competiții

Cu un buget foarte mic alocat de Ministerul Sportului pentru 2022, 4.850 mii lei, FRG nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și pentru deplasarea componenților lotului de gimnastică aerobică, în Statele Unite la Jocurile Mondiale.

Suma alocată în acest an este mai mica cu 35% față de bugetul primit în 2021 (7.500 mii lei) în condițiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, multe dintre competițiile internaționale au fost anulate.

FRG apreciază eforturile făcute de COSR și MS, principalii finanțatori ai federației, pentru susținerea gimnasticii și a înaintat cereri de finanțare celor două foruri, dar apelează, în același timp și la donații naționale și internaționale”, se arată într-un comunicat emis de FR Gimnastică

Reclamă

Carmencita Constantin: „Situația este gravă!”

Președinta FR Gimnastică, Carmencita Constantin, a recunoscut că situația gimnasticii românești este critică.

„Suntem într-o situație total nefavorabilă, având în vedere situația care a fost și războiul din Ucraina. Sunt în fața noastră zeci de ONG-uri care ajută copii, care au cauze dureroase de sărăcie și probleme sociale. Și noi suntem într-o situație la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanțare istorică.

Este singurul apel pe care îl facem – ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situația este gravă. Revenirea în elita gimnasticii mondiale nu se poate realiza fără participarea la competițiile organizate de FIG. Iar în acest moment suntem în situația ca loturile României să nu-și poată urma programul competitional din cauza lipsei fondurilor”, a spus Carmencita Constantin, președinta FR Gimnastică.

Reclamă
Citește și:
EMISIUNI
Miodrag Belodedici, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
10:59 CM 2022 Franța – Danemarca LIVE SCORE (18:00). Meci tare în Grupa D a Cupei Mondiale. Echipele probabile 10:39 CM 2022 | Reacția momentului, după accidentarea lui Neymar de la Cupa Mondială: „Cea mai mare greșeală a lui e că s-a născut în Brazilia” 10:39 CM 2022 Polonia – Arabia Saudită LIVE SCORE (15:00). Lewandowski luptă împotriva ”călăilor” lui Messi. Echipele probabile 10:38 Avertisment pentru Gigi Becali: „Mihai Pintilii nu e antrenor, nu are nicio calificare pentru meseria asta!”. Ce sancțiuni riscă FCSB 10:01 CM 2022 | Selecționerul Angliei, explicații după egalul cu SUA. Mesajul transmis de Gareth Southgate 9:48 FotoFiica Anamariei Prodan, complet răvășită: „M-a rupt chestia asta! Plâng automat!” 9:24 CM 2022 | Dialog exploziv între Virgil van Dijk și Marco van Basten: „Nu se impune ca lider!”/”E ușor să vorbești din studio!” 8:59 CM 2022 | Selecționerul Angliei, luat la țintă după egalul cu SUA! Ce star a lăsat pe bancă Gareth Southgate: „E o rușine! E cel mai bun jucător al nostru” 8:54 CM 2022 | Mihai Stoica face show pe rețelele sociale, în timpul Mondialului! MM i-a găsit „sosia” unui fost jucător de la Rapid 8:35 CM 2022 | Un jucător de la Campionatul Mondial a purtat ghete cu steagul Rusiei: „E casa mea! Nu mi-e frică de nimic!”
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Close