Închide meniul

Larry Nassar, medicul condamnat pentru abuzuri sexuale contra unor campioane olimpice, a fost înjunghiat în închisoare!

Bogdan Stănescu Publicat: 10 iulie 2023, 23:56

Reclamă
Larry Nassar, medicul condamnat pentru abuzuri sexuale contra unor campioane olimpice, a fost înjunghiat în închisoare!

Larry Nassar a fost înjunghiat!

Larry Nassar, în instanţă / Hepta

Larry Nassar, fostul medic al Federaţiei Americane de Gimnastică, condamnat pentru abuzuri sexuale asupra unor tinere gimnaste, a fost înjunghiat de un alt deţinut şi se afla luni în stare stabilă, a anunţat presa americană, citată de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biroul Federal al Penitenciarelor a confirmat că un deţinut de la penitenciarul american din Coleman, Florida, a fost atacat duminică după-amiază, dar a refuzat să îl identifice pe deţinut din motive de confidenţialitate şi securitate, relatează news.ro.

Larry Nassar a fost înjunghiat!

„Personalul a luat măsuri imediate pentru a salva viaţa deţinutului”, a declarat Benjamin O’Cone, un purtător de cuvânt al biroului, într-un comunicat. Deţinutul a fost transportat de către personalul de urgenţă la un spital local pentru tratament şi evaluare.

FBI a fost notificat cu privire la incident şi o anchetă internă este în curs de desfăşurare, a adăugat O’Cone. Niciun alt membru al personalului sau deţinut nu a fost rănit.

Nassar, care ispăşeşte o pedeapsă de zeci de ani în urma condamnării sale în 2018, a fost înjunghiat în spate şi în piept în timpul unei dispute duminică, a relatat Associated Press, citând o persoană apropiată cazului. El se află în stare stabilă, au relatat AP şi ABC.

Reclamă

Nassar a fost condamnat la o pedeapsă de până la 175 de ani de închisoare pentru că a abuzat sexual de tinere gimnaste aflate în grija sa. Printre aceste gimnaste s-au numărat Simone Biles, Aly Raisman şi McKayla Moraney, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice.

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste anunţau că dau în judecată FBI şi cer daune de un miliard de dolari

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste au luat atitudine împotriva abuzurilor faţă de femei. Sportivele s-au revoltat împotriva autorităţilor pentru că nu l-au oprit la timp pe Larry Nassar, cel care le abuza sexual.

Cvadrupla campioană olimpică, Simone Biles, s-a declarat dezamăgită de modul în care s-a acţionat faţă de cazul femeilor agresate sexual. Aceasta, alături de alte 90 de sportive, anunţa că dau în judecată FBI pentru că nu a luat măsuri imediat.

Reclamă 4 / 0/3

Simone Biles crede că agenţii FBI ştiau de abuzurile pe care Larry Nassar le comitea la adresa femeilor şi adolescentelor. Cu toate acestea, nu s-a luat o măsură imediată şi Nassar a fost arestat abia un an mai târziu, după ce actele sale de violenţă sexuală erau deja cunoscute.

„Este timpul ca FBI să fie tras la răspundere”, a declarat Maggie Nichols, campioană naţională la gimnastică, una dintre victimele lui Lary Nassar.

Pe lângă Biles, printre cele 90 de gimnaste care au tras la răspundere FBI-ul se numără şi Aly Raisman şi McKayla Maroney, ambele campioane olimpice. Sportivele au parte de sprijinul unei mari firme de avocatură din SUA şi cer daune de un miliard de dolari.

Lary Nassar abuza tinere gimnaste

Cazul lui Lary Nassar a devenit cunoscut în 2015, când trei gimnaste au dezvăluit poliţiei că sunt agresate sexual de către acest doctor. Totuşi, agenţii nu au început o investigaţie în acest sens şi nici nu au informat autorităţile superioare din Michigan.

Un an mai târziu, agenţii poliţiei federale din Los Angeles au pornit o investigaţie împotriva lui Nassar. Aceştia au intervievat numeroase victime ale doctorului. Cu toate acestea, nici ei nu au informat autorităţile din Michigan.

Nassar a fost arestat abia în toamna lui 2016, când poliţia din Michigan a luat la cunoştinţă cazul şi a constatat gravitatea sa. Doctorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în urma gravelor abuzuri comise faţă de sportive.

Autoriţăţile din Michigan au oferit un total de 500 de milioane de dolari celor peste 300 de fete abuzate de Nassar, potrivit freepressjournal.in.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și