Închide meniul

România a cucerit medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Performanţă superbă reuşită în proba pe echipe, la gimnastică

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 iulie 2022, 23:51

România a cucerit medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Performanţă superbă reuşită în proba pe echipe, la gimnastică

România, la Festivalul Olimpic al Tineretului European/ Facebook FRG

România a cucerit medalia de aur la gimnastică, la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Voinea au triumfat în proba pe echipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa de gimnastică a României a cucerit, miercuri, medalia de aur. Pe lânga acest fapt, gimnasta Amalia Puflea a obţinut şi medalia de argint în proba individual-compus, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Banska Bistrica (Slovacia)

România a cucerit medalia de aur la gimnastică, Festivalul Olimpic al Tineretului European

România s-a clasat pe primul loc la proba pe echipe de la gimnastică, având punctajul de 102.950. În finalele pe aparate s-au calificat Sabrina Voinea (sărituri, nota 13,275, locul 4), Amalia Ghigoarţă (paralele, 13.000, locul 6), Amalia Puflea (bârnă, 12.900, locul 2), Amalia Puflea (sol, 13.000, locul 2) şi Sabrina Voinea (sol, 12.650, locul 4).

Vineri vor avea loc finalele la sărituri şi paralele, iar sâmbătă cele de la bârnă şi sol, anunţă news.ro.

Prima medalie pentru România a fost obţinută, marţi, de atleta Ana Maria Vişan – bronz în proba de aruncare a discului. Tot marţi, înotătoarea Aissia Prisecariu a câştigat argintul în proba de 200 m spate.

Reclamă

Delegaţia României la FOTE2022 include 92 de sportivi, care concurează la atletism, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, tenis şi volei.

La ediţia FOTE din 2019, România a încheiat cu un bilanţ de 19 medalii: 4 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz.

Anunţul COSR după medalia cucerită la FOTE

Comitetul Olimpic şi Sortiv Român a lăudat performanţa obţinută de delegaţia României la FOTE.

Reclamă 4 / 0/3

„AUR pentru Team Romania

Echipa feminină de gimnastică a României cu Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea acâștigat prima medalie de aur pentru delegația României la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.

Însoțite de antrenorii Lucian Sandu și Camelia Voinea, fetele au concurat în prima subdiviziune și cu un total de 102.950 puncte au depășit Germania și Italia.

Felicitări fetelor și antrenorilor! Lucian Sandu, Gina Gogean, Florin Uzum, Ramona Micu, Cătălin Meran, Mădălina Susan ( CNOPJ Deva) și Camelia Voinea (CNOPJ Constanța)”, a fost mesajul transmis pe contul oficial al COSR.

Recomandări
  • România, aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European
  • Medalia a fost cucerită în proba pe echipe, la gimnastică

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” Vezi toate știrile
Citește și