Închide meniul
Video

Sabrina Voinea a revenit în ţară, după ce a câştigat medalia de bonz la Campionatele Europene de gimnastică: „Vreau să o întrec pe mama”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 aprilie 2023, 18:24

Sabrina Voinea a revenit în ţară, după ce a câştigat medalia de bonz la Campionatele Europene de gimnastică

Sabrina Voinea, cu medalia la gât / AntenaSport

Sabrina Voinea a revenit în ţară, după ce a câştigat medalia de bonz la Campionatele Europene de gimnastică. A urcat pe podium după ce a impresionat în finala de la sol, din competiţia găzduită de Antalya.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă are numai 15 ani, Sabrina a obţinut o medalie importantă pentru România la chiar prima apariție a ei într-o competiție de o asemenea importanță.

Sabrina Voinea a revenit în ţară cu medalia de bonz

A fost un concurs reuşit pentru mine, mă bucur pentru acest rezultat foarte mult. Sper să rămân sănătoasă şi să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Şi să vin cu multe medalii strălucitoare.

(Reporter: Ai fost cea mai tânără concurentă). Da, nu am avut emoţii pentru că eu aceste elemente le ştiu de la juniorat şi chiar îmi doream să le bag în competiţii şi să mă lupt cu cele mai bune din lume.

Medalia asta pentru mine înseamnă o experienţă foarte importantă pentru că mi-a dat mai mult curaj. Să fiu mai luptătoare şi să câştig cât mai multe medalii. Putea fi aur, dar muncind mai mult… o să băgăm mai multă dificultate pentru că eu asta îmi doresc. Vreau să o întrec pe mama.

Reclamă

O să sărbătoresc în familie, mai este puţin şi vine şi ziua mea. O să sărbătorim cu totul„, a declarat Sabrina Voinea pe aeroport.

Sabrina Voinea este chiar fiica fostei gimnaste Camelia Voinea, cea care, în 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul, a cucerit medalia de argint cu România.

Au fost emoţii foarte mari, dar eram sigură de ceea ce am pregătit acasă. Întotdeauna e loc şi de mai bine. Sabrina a concurat la 15 ani cu sportive galonate, cu sportive cu rezultate europene, mondiale şi olimpice. Nu pot să zic că am avut emoţii foarte mari, dar ne doream medalie.

Reclamă 4 / 0/3

Noi suntem puşi la punct, mai avem de consolidat anumite elemente la unele aparate. Mergem înainte, luptăm pentru medalii. Mai avem ceva timp până atunci (n.r. la Jocurile Olimpice de la Paris), ne dorim să fie o echipă cât mai competentă, cât mai frumoasă, şi să urcăm pe podium. Noi românii, cel puţin eu în generaţia mea, am trăit momente de glorie şi ştiam întotdeauna să urcăm în primele trei locuri, dar cam de fiecare dată am fost pe primul loc„, a spus şi Camelia Voinea.

Sabrina Voinea, fiica Cameliei Voinea, a primit nota 13.566 în finala de la sol. A fost depășită numai de britanicele Jessica Gadrirova și Alice Kinsella.

Sabrina Voinea, felicitată de COSR

A fost prima medalie din ultimii trei ani pentru România la o ediție de Campionat European. Larisa Iordache aducea reprezentativei tricolore, în 2020, aurul în competiția găzduită de Mersin.

BRONZ pentru România la gimnastică! Sabrina Voinea Maneca, antrenată de mama sa, Camelia Voinea – multiplă campioană olimpică, mondială și europeană – și Cristian Moldovan, a câștigat medalia de bronz la sol la Campionatele Europene din Antalya 2023.

La debutul ei într-o mare competiție a senioarelor, Sabrina a reușit să impresioneze la sol prin dificultate și să urce pe același podium cu britanicele, Gadirova și Kinsella. Sabrina a primit pentru exercițiul său, 13.566.

Aproape de podium au fost și băieții, Gabriel Burtanete, locul 4 la sărituri, și Andrei Munteanu, locul 4 la paralele.

Sabrina este singura reprezentantă a României care a reușit să urce pe podium la această ediție a întrecerilor continentale. Azi, Amalia Ghigoarță a fost pe locul 6 la bârnă, Ana Barbosu pe locul 7 la sol.

Reclamă

Felicitări, Sabrina! Mult succes celor două echipe, feminin și masculin, în încercarea de a se califica în toamnă la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania vă susține!„, a fost anunțul făcut pe pagina de Facebook al COSR.

Echipa de gimnastică feminină a României a ocupat locul 5 în competiţia pe echipe, la Campionatul European din Antalya, clasare care îi aduce şi calificarea la CM de la Antwerp. Gimnastele tricolore vor evolua şi în patru finale individuale.

Echipa României, în componenţa Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman şi Andreea Preda a obţinut un total de 156.297, cu care s-a clasat pe locul 5.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! Vezi toate știrile
Citește și