Închide meniul

Simone Biles a intrat în istorie! A bătut un record vechi de 90 de ani

Antena Sport Publicat: 28 august 2023, 12:54

Reclamă
Simone Biles a intrat în istorie! A bătut un record vechi de 90 de ani

Simone Biles a intrat în istorie

Simone Biles, în timpul unei probe / Getty Images

Simone Biles a intrat în istorie. Superstarul gimnasticii mondiale a câştigat duminică, al optulea său titlu la individual compus în cadrul Campionatelor Statelor Unite, desfăşurate la San Jose, performanţă sinonimă cu un record, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cvadrupla campioană olimpică a electrizat publicul cu o ultimă performanţă la sol, care i-a adus 15,400 puncte, având un total de 118,450 puncte.

Simone Biles a intrat în istorie

Acest al optulea titlu naţional la individual compus i-a permis să bată recordul lui Alfred Jochim, stabilit în septembrie 1933. Ea a devenit, totodată, la 26 de ani, gimnasta cea mai vârstnică care câştigă titlul la individual compus în SUA, la zece ani după primul său titlu.

Shi Jones, vicecampioană mondială în 2022, s-a clasat a doua, la 3,9 puncte.

Victoria reuşită de Biles duminică este cu atât mai preţioasă cu cât ea se afla la doar al doilea său concurs după revenirea în competiţie, după ce nu mai concurase în nicio competiţie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, obiectivul său fiind participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Reclamă

Această performanţă este un pas în plus spre JO de la Paris, după ce participase anterior la US Classic de la Chicago, iar pe 30 septembrie va debuta la Campionatele Mondiale de la Anvers.

Biles, cvadruplă campioană olimpică şi de 19 ori medaliată au aur la Campionatele Mondiale, a stat departe de gimnastică în ultimii doi ani, după retragerea sa din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând dorinţa de a-şi proteja sănătatea mintală.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și