Închide meniul

Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale! Americanca a câştigat aurul la individual compus

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 7 octombrie 2023, 9:08

Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale! Americanca a câştigat aurul la individual compus

Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale

Simone Biles, cu medalia de aur câştigată la Campionatele Mondiale de la Antwerp, la individual compus / Profimedia

Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale de la Antwerp! Ajunsă la 26 de ani, americanca impresionează în continuare la cele mai importante competiţii de gimnastică din lume. Ea a revenit după o pauză de aproape doi ani, pentru a avea grijă de sănătatea sa mintală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Americanca Simone Biles a devenit cea mai decorată gimnastă din istorie după ce a câştigat a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de gimnastică, potrivit news.ro.

Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale!

După ce a ajutat Statele Unite să obţină la începutul acestei săptămâni un record de şapte titluri consecutive pe echipe, sportiva de 26 de ani a câştigat vineri aurul la individual compus.

Totalul ei de 34 de medalii mondiale şi olimpice este mai mare decât al oricărui alt gimnast, masculin sau feminin.

Reclamă

Biles a cucerit aurul cu un scor de 58,399 puncte.

Ea a încheiat pe primul loc în faţa campioanei în exerciţiu Rebeca Andrade din Brazilia (56,766), în timp ce colega americană a lui Biles, Shilese Jones, a obţinut bronzul cu un scor de 56,332.

Această medalie a continuat revenirea impresionantă a lui Biles în competiţiile internaţionale, evenimentul de la Antwerp fiind primul ei de când a luat o pauză de la acest sport, în urmă cu doi ani, pentru a se ocupa de sănătatea sa mintală.

Reclamă 4 / 0/3

Acest triumf a fost al şaselea ei titlu mondial la categoria individual, ceea ce îi permite să ajungă la un total de 27 de medalii mondiale, dintre care 21 de aur.

Ea şi-ar putea extinde acest număr în weekend, unde va încerca să urce pe podium în alte patru probe din finalele pe aparate.

Sportiva, care a revenit în competiţiile internaţionale după o pauză de doi ani pentru a-şi proteja sănătatea mintală, a câştigat primul dintre cele cinci titluri mondiale la individual compus la 16 ani, în urmă cu zece ani, tot la Antwerp.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și