Închide meniul

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste dau în judecată FBI şi cer daune de un miliard de dolari

Antena Sport Publicat: 8 iunie 2022, 16:00

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste dau în judecată FBI şi cer daune de un miliard de dolari

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste iau atitudine

Simone Biles/ Profimediaimages

  • Simone Biles şi alte 90 de gimnaste iau atitudine
  • România – Finlanda, 11 iunie, 21:45, Antena 1

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste iau atitudine împotriva abuzurilor faţă de femei. Sportivele se revoltă împotriva autorităţilor pentru că nu l-au oprit la timp pe Larry Nassar, cel care le abuza sexual.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cvadrupla campioană olimpică, Simone Biles, este dezamăgită de modul în care s-a acţionat faţă de cazul femeilor agresate sexual. Aceasta, alături de alte 90 de sportive, vor da în judecată FBI pentru că nu a luat măsuri imediat.

Simone Biles şi alte 90 de gimnaste iau atitudine împotriva abuzurilor faţă de femei

Simone Biles crede că agenţii FBI ştiau de abuzurile pe care Larry Nassar le comitea la adresa femeilor şi adolescentelor. Cu toate acestea, nu s-a luat o măsură imediată şi Nassar a fost arestat abia un an mai târziu, după ce actele sale de violenţă sexuală erau deja cunoscute.

Reclamă

„Este timpul ca FBI să fie tras la răspundere”, a declarat Maggie Nichols, campioană naţională la gimnastică, una dintre victimele lui Lary Nassar.

Pe lângă Biles, printre cele 90 de gimnaste care trag la răspundere FBI-ul se numără şi Aly Raisman şi McKayla Maroney, ambele campioane olimpice. Sportivele au parte de sprijinul unei mari firme de avocatură din SUA şi cer daune de un miliard de dolari.

Reclamă

Lary Nassar abuza tinere gimnaste

Cazul lui Lary Nassar a devenit cunoscut în 2015, când trei gimnaste au dezvăluit poliţiei că sunt agresate sexual de către acest doctor. Totuşi, agenţii nu au început o investigaţie în acest sens şi nici nu au informat autorităţile superioare din Michigan.

Un an mai târziu, agenţii poliţiei federale din Los Angeles au pornit o investigaţie împotriva lui Nassar. Aceştia au intervievat numeroase victime ale doctorului. Cu toate acestea, nici ei nu au informat autorităţile din Michigan.

Nassar a fost arestat abia în toamna lui 2016, când poliţia din Michigan a luat la cunoştinţă cazul şi a constatat gravitatea sa. Doctorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în urma gravelor abuzuri comise faţă de sportive.

Reclamă 4 / 0/3

Autoriţăţile din Michigan au oferit un total de 500 de milioane de dolari celor peste 300 de fete abuzate de Nassar, potrivit freepressjournal.in.

„Aveam 8 ani şi m-a abuzat cu mama în cameră”. Zeci de tinere au suferit chinuri de nedescris

Au ieşit la iveală şi alte cazuri precum cel care îl are în prim plan pe Larry Nassar. Zeci de gimnaste au fost abuzate şi au suferit adevărate traume în cariera lor. Anunţul a fost făcut de Comisia pentru Drepturile Omului din Australia. Abuzurile au avut loc din anii 1980 şi până în prezent.

Potrivit Marca, fetele intervievate au anunţat că au fost supuse unui „comportament sexual nepotrivit și abuzuri care au avut loc în timpul antrenamentelor, în locuri publice sau ascunse, în vestiare și băi”. Unele mărturii sunt cutremurătoare.

„Am fost abuzată de un maseur în timp ce mă trata pentru o accidentare. Eu aveam vreo 8 sau 9 ani la acea vreme. Pe atunci, abuzul, sexul și reclamațiile erau noțiuni străine pentru mine. Acea persoană m-a abuzat în diferite feluri, de multe ori cu mama mea în cameră”, a mărturisit o tânără, fără a-i fi anunţat numele.

Conducătorii Federaţiei s-au arătat consternaţi de ceea ce a reieşit din raport. Au ţinut să îşi ceară scuze publice.

„Ne cerem scuze în fața tuturor sportivilor și membrilor famiilor acestora, care au experimentat orice fel de abuz în timp ce au practicat acest sport”, se arată în comunicat.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ce i-a spus uriașa Simone Biles Sabrinei Voinea
Gimnastică • 9 oct., 8:30
Ce i-a spus uriașa Simone Biles Sabrinei Voinea, după ”cel mai bun exercițiu la sol” din viața gimnastei noastre
Simone Biles a cucerit o nouă medalie de aur la Campionatele Mondiale
Gimnastică • 8 oct., 18:22
Simone Biles a cucerit o nouă medalie de aur la Campionatele Mondiale! Al 22-lea titlu mondial pentru americancă
Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale
Gimnastică • 7 oct., 9:08
Simone Biles a scris istorie la Campionatele Mondiale! Americanca a câştigat aurul la individual compus
Simone Biles a ajuns la 20 de titluri mondiale
Gimnastică • 5 oct., 8:50
Simone Biles a ajuns la 20 de titluri mondiale. SUA e marea campioană
Simone Biles a intrat în istorie
Gimnastică • 28 aug., 12:54
Simone Biles a intrat în istorie! A bătut un record vechi de 90 de ani