Închide meniul
VIDEO

Ce „rachetă”! S-a aflat ce viteză a avut mingea aruncată de Bianca Bazaliu la golul decisiv din România – Spania 28-27

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 noiembrie 2022, 12:08

Ce „rachetă! S-a aflat ce viteză a avut mingea aruncată de Bianca Bazaliu la golul decisiv din România – Spania 28-27

S-a aflat ce viteză a avut mingea aruncată de Bianca Bazaliu la golul decisiv din România - Spania 28-27

Bianca Bazaliu, gol fabulos la EURO 2022 / Captură EHF

Este uluitor ce viteză a avut mingea aruncată de Bianca Bazaliu în ultima secundă a meciului România – Spania, scor 28-27, de la Campionatul European de handbal. Anunţul a fost făcut chiar pe site-ul oficial al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca Bazaliu a înscris cu o execuţie incredibilă şi i-a adus naţionalei României o victorie care îi menţine şanse la calificarea din Grupa Principală II. I-a dat peste cap mâinile portarului Maddi Aalla şi a declanşat isteria în sală.

Ce viteză a avut mingea aruncată de Bianca Bazaliu în România – Spania 28-27

Potrivit ehfeuro.eurohandball.com, a egalat cea mai puternică aruncare din această ediţie de Campionat European. Mingea trimisă de Bianca Bazaliu a atins un maximum de 114.98 de km/h. O performanţă similară a reuşit Ana Gros pentru naţionala Sloveniei.

Podiumul este completat de croata Tena Japundza, care a trimis mingea cu 114.01 km/h. Şi Sorin Grozav a fost aproape, cu o aruncare de 113 km/h.

Bianca Bazaliu a avut o primă reacţie la finalul partidei de vis. A mărturisit că, sub presiunea timpului, a lăsat deoparte orice gând și a privit doar spre poarta Spaniei. Bazaliu e optimistă că tricolorele pot face și alte meciuri de poveste la Europeanul de handbal.

Reclamă

E bine, mă bucur pentru victorie, sunt bucuroasă pentru echipă, pentru că am reușit să câștigăm toate punctele. Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat!

Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Mă simt foarte bine cu fetele, suntem bine toate. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!”, a spus Bianca Bazaliu, după meci.

Chiar dacă mai erau doar câteva secunde, România a sperat că poate câştiga un meci pe care l-a controlat în marea majoritate a timpului. Cristina Neagu i-a pasat Biancăi Bazaliu iar aceasta nu a stat pe gânduri şi a aruncat la poartă de la o distanţă uriaşă. Golul o menţine pe România în cursa pentru calificarea în semifinalele de la EURO. „Incredibil! Ce moment!”, au reacţionat cei de la EHF.

Reclamă 4 / 0/3

Reacţia presei din Spania după golul fenomenal reuşit de Bianca Bazaliu

Jurnaliştii de la Marca, Mundo Deportivo şi AS au fost surprinşi de ceea ce a putut face Bazaliu. S-au ferit să critice portarul naţionalei Spaniei, care a fost învins cu o execuţie de la 15 metri.

Mai erau doar câteva secunde, iar România a rezolvat partida în cel mai puţin aşteptat mod, cu o aruncare din bucătărie care i-a dat peste cap mâinile lui Aalla. Abia a văzut mingea venind şi a intrat în poartă, stricând o prestaţie bună a echipei„, au scris cei de la Marca.

Arrojeria a egalat meciul cu 9 secunde înainte de final, cu o altă pătrundere curajoasă. Când părea că cele două echipe aveau să-şi împartă punctele, execuţia de la distanţă a lui Bazaliu a surprins apărarea şi a trecut peste linia porţii. A fost un final crud pentru ‘Guerreras’„, au titrat şi cei de la Mundo Deportivo.

Într-un meci în care a fost egală cu România, Spania a egalat cu 10 secunde înainte de final, dar România a obţinut victoria cu o aruncare de la 16 metri. Spania a fost doborâtă la ultima fază cu o execuţie de la mijlocul terenului. Ghinion? Nu. A fost gestionat greşit finalul de meci„, au reacţionat jurnaliştii de la as.com.

Recomandări
  • Bianca Bazaliu, execuţie fabuloasă în ultima secundă
  • Ce viteză a atins mingea aruncată de handbalista din naţionala României

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și