Închide meniul

Cristina Neagu este magnifică! Performanţă istorică pentru cea mai bună jucătoare a lumii

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 decembrie 2020, 6:55

Cristina Neagu este magnifică! Performanţă istorică pentru cea mai bună jucătoare a lumii

ProfimediaImages

Cristina Neagu a marcat 253 de goluri la Campionatele Europene

Înaintea turneului din Danemarca, Neagu avea 237 de reuşite. După cele 12 marcate în meciurile cu Germania şi Polonia, Cristina a înscris golul 250 chiar în poarta forţei Norvegiei. Ea a ajuns la un total de 253 de goluri. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La Europeanul din 2018, Cristina Neagu devenise cea mai bună marcatoare din istoria Euro. Ea a depăşit-o pe Agnes Farcas (205 goluri, între 1994 şi 2002). Golul 206 al Cristinei a venit în partida cu Germania (29-24).

Cristina Neagu, cea mai puternică aruncare de la Euro 2020

În statisticile EHF de sâmbătă, Cristina Neagu a avut cea mai puternică aruncare la poartă, gol cu 129 km/oră, iar Nicoleta Dincă a avut cel mai rapid sprint pe contraatac (29 km/oră).

Chiar dacă scrie istorie, Cristina Neagu recunoaşte că nu se află în cea mai bună formă, mai ales că ea s-a luptat cu noul coronavirus, înaintea competiţiei din Danemarca. 

"Am spus că echipa nu trebuie să se bazeze doar pe mine, este sport de echipă. Ştiu că în ultimii 10 ani am avut de fiecare dată o evoluţie foarte bună la naţională, am tras cumva echipa după mine, însă acum vin după o perioadă foarte grea şi până la urmă nu mai am 20 de ani şi trebuie să fiu conştientă de lucrul acesta.

Reclamă

Legat de forma mea de joc, ştiu că toată lumea se gândeşte că marchez mai puţin sau că am ratat mai mult în primele două meciuri, dar cred că oamenii care cunosc handbal şi se uită la noi îşi dau seama că jocul meu nu înseamnă doar goluri şi că, în momentul în care sunt pe teren, adversarele îmi acordă o atenţie sporită şi lucrul acesta poate face bine şi echipei, pentru că există mai multe spaţii pentru colege.

Este vorba şi despre pasele pe care le dau, de fazele care pleacă de la mine, iar fetele reuşesc să marcheze sau să facă lucruri bune. Înţeleg că lumea s-a obişnuit cu mine să marchez 10 goluri pe meci, însă în handbal nu este vorba doar despre asta, iar acum şi adversarele ştiu ce pot face pe teren şi mă blochează mult mai bine.

De fiecare dată sunt 2-3 adversare când am mingea. Cred că jocul meu în echipă contează mult şi dacă nu marchez. Mi-aş dori să am o eficacitate mai bună, nu sunt mulţumită de lucrul acesta, iar dacă oamenii critică asta după două meciuri, înseamnă că nu cunosc handbalul şi nu se uită", a spus Neagu, într-o conferinţă de presă.

Reclamă 4 / 0/3

România, calificată în Grupele Principale ale Campionatului European

România a terminat grupa D de la Euro pe locul 3, cu două puncte, şi va începe, joi, în grupa principală II cu 0 puncte în clasament. Norvegia va avea 4, iar Germania 2.

Marţi se vor juca ultimele partide şi în grupele A şi C, după programul: Muntenegru – Slovenia şi Franţa – Danemarca (A), respectiv Serbia – Croaţia şi Olanda – Ungaria (C). Rezultatele vor stabili şi de aici echipele calificate în grupele principale.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și