Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea titlului mondial cucerit în 74! Cum a ratat România aurul la Olimpiada din 76: ”Ceaușescu a zis că ne dă mașini”

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 27 martie 2021, 10:46

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povestea titlului mondial cucerit în 74! Cum a ratat România aurul la Olimpiada din 76: ”Ceaușescu a zis că ne dă mașini”

AS.ro

Radu Voina a fost invitat la AS.ro LIVE

Voina a dezvăluit faptul că Gațu a fost aproape să rateze Mondialul din 74, din cauza faptului că tatăl său era bolnav.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu știu ce am vrut să facem înainte, iar nea Nicu Nedef a zis nu și nu. Pentru a ne răzbuna ne-am lăsat mustață cu toții. Nu era obligator să luăm titlu, dar eram acolo sus. 

Cristi Gațu era cât pe ce să nu vină, taică-su era bolnav și l-a chemat înainte de moarte și i-a zis: du-te acolo și ieșiți campioni mondiali. Abia după turneu ne-a spus”, a povestit Radu Voina la AS.ro LIVE.

România a ratat aurul la Olimpiada de la Montreal

Voina a povestit cum a ratat România aurul la Olimpiada de Montreal, din 76, deși era mare favorită la câștigarea titlului olimpic.

Reclamă

La Montreal, jucam finala cu rușii. În anul ăla am jucat de opt ori cu ei, de șapte ori i-am bătut și o dată am făcut egal. Eram mari favoriți. Ceaușescu ne-a spus înainte. Medalia de aur, Dacia 1300, argintul Skoda, iar locul trei Trabant. Gațu făcea lista cu culorile de mașini înaintea meciului, eram ca și câștigători. 

Ne-am dus la meci, iar în minutul 10 era 8-2 pentru Rusia, n-am mai putut să-i întoarcem. Am ajuns la București, iar Ceaușescu ne-a dat Skoda, cred că ni le-a dat cu degetele încrucișate, pentru că toate au făcut accident”, și-a amintit Voina la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3
  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări
  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live
  • Radu Voina a vorbit despre performanțele realizate de handbalul masculin românesc

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și