Închide meniul

Fanii FCSB-ului, alături de Cristina Neagu! Fac front comun cu ultraşii lui Dinamo: „E ca și cum l-am înjura pe Gică Hagi!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 februarie 2023, 12:31

Reclamă
Fanii FCSB-ului, alături de Cristina Neagu! Fac front comun cu ultraşii lui Dinamo: „E ca și cum l-am înjura pe Gică Hagi!

Ce salariu va avea Cristina Neagu după ce a semnat un nou contract cu CSM Bucureşti

Cristina Neagu, în tribună la un meci din Sala Polivalentă / Mediafax Foto / George Fluster via Hepta

Fanii FCSB-ului sunt alături de Cristina Neagu, după ce handbalista de la CSM Bucureşti a fost înjurată de ultraşii de la Rapid. Liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustaţă, a transmis un mesaj de susţinere pentru sportiva de 34 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suporterii de la FCSB vor chiar să ia atitudine şi să pregătească un moment special la următorul meci din Liga 1. Mai mult, şi-ar dori ca „Messi din handbal” să dea lovitura de începere în următorul duel al roş-albaştrilor cu Rapid.

Fanii FCSB-ului, alături de Cristina Neagu

Ultraşii de la FCSB fac front comun chiar cu rivalii de la Dinamo. Gheorghe Mustaţă i-a felicitat pe „câini” pentru gestul făcut la meciul cu GOG, din Champions League. Dinamoviştii au aplaudat-o la scenă deschisă pe Neagu, când au aflat că este prezentă în Sala Polivalentă.

Noi ne vom arăta permanent susținerea față de Cristina Neagu. Am făcut-o și la Pitești, unde i-am scandat numele și pregătim un moment special pentru joi seară, la jocul cu Petrolul.

O facem din două motive. Cristina Neagu este un Messi al handbalului mondial și este jucătoare de echipă națională. E ca și cum ne-am apuca să-l înjurăm pe Gică Hagi. M-au surprins total cei de la Rapid și nu mă așteptam să facă așa ceva. Pentru că au o galerie frumoasă, dar acum au greșit enorm și lumea nu-i iartă. Este o mare rușine pentru ei, o mare pată pe imaginea lor.

Reclamă
Reclamă 4

Mă bucur că deja dinamoviștii au reacționat și au aplaudat-o. Așa este normal. Mai considerăm că a fost foarte urât gestul rapidiștilor pentru că Neagu este femeie. Noi, galeriile, trebuie să arătăm respect. Destul că lumea spune despre noi că suntem golani, nu trebuie să le dăm apă la moară celor care cred asta despre noi.

Ne gândim chiar să o invităm la meciul cu Rapid să dea lovitura de începere, chiar dacă ar fi expusă și mai mult. Noi o respectăm enorm pe Cristina Neagu, așa cum o respectă toată Planeta„, a declarat Gheorghe Mustaţă la Radio Sport 1.

Rapid, reacţie oficială în scandalul momentului

Rapid a avut o reacţie oficială în scandalul momentului. Cristina Neagu a acuzat că cei din galeria Rapidului i-au adresat injurii la ultimul meci dintre CSM Bucureşti şi Rapid, scor 31-24. Cei de la Rapid au precizat că susţinătorii săi nu au nimic împotrivă cu „handbalista” Cristina Neagu, ci cu persoana ei.

Reclamă

Cristina Neagu i-a acuyat dur pe fanii Rapidului care au înjurat-o şi a spus că un astfel de comportament nu are ce căuta într-o sală de sport. În replică, Rapid a emis un comunicat prin care o acuză pe Neagu că, prin anumite declaraţii, a contestat titlul câştigat anul trecut de Rapid.

Inutil de precizat, CS Rapid nu încurajează și nu și-a dorit sub nici o formă un conflict între suporterii Rapidului și Cristina Neagu. Cum la fel de inutilă e și precizarea că doar un necunoscător al fenomenului ar putea pune la îndoială valoarea handbalistică și sportivă în general a Cristinei Neagu. Ceea ce considerăm exagerat și chiar manipulator este prezentarea tendențioasă a evenimentelor: Galeria Rapidului vs un bun național (Cristina Neagu).

„Galeria Rapidului nu a intrat în conflict cu marea handbalistă Cristina Neagu, ci cu persoana Cristina Neagu”

În primul rând pentru că atunci când în materie de handbal spunem bun național, pe noi, rapidiștii, gândul ne duce în primul rând la…Rapid. Rapid este nu doar o instituție, ci un nume sacru nu doar în handbalul românesc, ci în sportul românesc în general. Cu tot respectul cuvenit oricărui mare sportiv, nici o individualitate nu poate fi plasată mai presus decât un club istoric al României.

În al doilea rând pentru că Galeria Rapidului nu a intrat în conflict cu marea handbalistă Cristina Neagu, ci cu persoana Cristina Neagu. Pentru a înțelege mai bine diferența, oferim un exemplu – fiscul spaniol nu a intrat în conflict cu marele, uriașul fotbalist Messi, ci cu contribuabilul cu același nume. Ne-am oprit la acest exemplu (deși sportul ne oferă mult mai multe de acest gen), pentru că și noi apreciem sintagma “Neagu – Messi al handbalului”.

Depășindu-și cu mult statutul de jucătoare, Cristina Neagu a avut repetate ieșiri publice în care a acuzat direct sau voalat clubul Rapid pentru titlul câștigat sezonul trecut”, se arată în comunicatul remis de Rapid.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și