Închide meniul

Franţa s-a calificat dramatic în finala Campionatului European de handbal! Suedia, deţinătoarea trofeului, a părăsit competiţia

Reclamă

Publicat: 26 ianuarie 2024, 22:38

Franţa s-a calificat dramatic în finala Campionatului European de handbal! Suedia, deţinătoarea trofeului, a părăsit competiţia

Franţa s-a calificat în finala Campionatului European de handbal!

Francezii se bucură în meciul cu Suedia / Profimedia Images

Franţa s-a calificat dramatic în finala Campionatului European de handbal! Campioană olimpică, Franţa a reuşit să elimine în semifinale deţinătoarea trofeului, Suedia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala Franţei este prima finalistă a Campionatului European, după ce a învins vineri, în semifinale şi după prelungiri, la Koln, Suedia, scor 34-30 (17-11, 27-27), relatează news.ro.

Franţa s-a calificat dramatic în finala Campionatului European de handbal!

Condusă la finalul timpului regulamentar de joc, Franţa a avut o şansă la egalare din aruncarea liberă a lui Prandi, care a marcat de la peste 10 metri un gol fabulos şi a dus echipa sa în prelungiri. A fost momentul din care Suedia nu şi-a mai revenit, cedând meciul după două reprize de prelungiri.

În cea de-a doua semifinală se vor duela, tot vineri, gazda CE, Germania, cu campioana mondială Danemarca. Tot vineri, în meciul pentru locurile 5-6, Ungaria – Slovenia, scor 23-22. Finalele pentru medalii vor avea loc duminică.

Naţionala României a încheiat Campionatul European, la care a ajuns după 28 de ani, pe locul 22, după trei eşecuri categorice în grupa preliminară B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Reclamă

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă serie fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor 21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare Vezi toate știrile
Citește și