Închide meniul

Gloria Bistriţa, înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Pera a rămas fără două jucătoare în prima repriză

Alex Masgras Publicat: 12 mai 2024, 21:02

Reclamă
Gloria Bistriţa, înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Pera a rămas fără două jucătoare în prima repriză

Gloria Bistriţa, înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Pera a rămas fără două jucătoare în prima repriză

Colaj Storhamar Handball Elite - Gloria Bistriţa / Capturi Digi Sport

Gloria Bistriţa a suferit o înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Florentin Pera a pierdut duelul cu Storhamar Handball Elite din Norvegia, care s-a impus cu 29-27.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gloria Bistriţa a intrat la pauză cu un avantaj de un gol, 15-14. În prima repriză, Florentin Pera a pierdut două jucătoare, după ce au văzut cartonaşul roşu.

Gloria Bistriţa, înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Pera a rămas fără două jucătoare în prima repriză

Echipa de handbal feminin Gloria Bistriţa a fost învinsă duminică, la Graz, de formaţia norvegiană Storhamar Handball Elite, scor 29-27 (14-15), în finala European League. Dunărea Brăila a pierdut finala mică după aruncări de la 7 metri, potrivit news.ro.

În uralele a sute de fani ai ambelor echipe româneşti prezente la Turneul F4, principalele marcatoare ale finalei au fost De Araujo 6 goluri, Laslo 6, Seraficeanu 5, pentru Gloria, respectiv Obaidli 9, Venn 8, Toft 6, pentru Storhamar.

Eşecul din finala European League a fost primul din întreg sezonul continental pentru Gloria Bistriţa.

Reclamă
Reclamă 4

Echipa lui Florentin Pera a pierdut două titulare în prima repriză pentru faulturi dure, ambele primind cartonaş roşu direct – extrema Nina Bulatovic şi interul Gnonsiane Niombla. În schimb, la cel mai dur fault al partidei (Laslo lovită în faţă de o adversară înaintea pauzei) arbitrele din Turcia Unlu/Simsek nu au dictat nici măcar eliminare de 2 minute, în pofida protestelor stafului Gloriei.

În semifinale, Gloria Bistriţa a învins-o pe Dunărea Brăila

Medalia de bronz a revenit echipei franceze Neptunes Nantes, care a dispus în finala mică de Dunărea Brăila, scor 39-38 (18-14, 33-33, 38-38). A fost nevoie de 12 aruncări de la 7 metri pentru desemnarea câştigătoarei.

Reclamă

În semifinale, Gloria Bistriţa s-a impus categoric în duelul românesc cu Dunărea Brăila, cu scorul de 37-26 (20-14), iar în cea de-a doua Neptunes Nantes a fost învinsă de Storhamar Handball Elite, cu 28-27 (12-16).

În sferturi, Gloria a eliminat Mosonmagyarovari KC (32-30, 27-25), în timp ce Dunărea Brăila a trecut de Podravka (32-26, 26-25). De remarcat faptul că Dunărea Brăila a fost singura din cele patru semifinaliste care a început sezonul European League din primul tur preliminar.

În 2023, European League a fost câştigată de Ikast Handbold, care a evoluat în acest sezon în Liga Campionilor.

În urmă cu 6 ani, SCM Craiova cucerea şi ea trofeul competiţiei, care se numea atunci Cupa EHF.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59 2 iul.

„Ofertă de 5 milioane de euro!” Ilie Dumitrescu a pronunţat numele a trei antrenori care l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu

23:54 2 iul.

Programul sferturilor de la EURO 2024! Spania – Germania şi Portugalia – Franţa, duelurile de foc pentru semifinale

23:29 2 iul.

Gary Linker a comentat „controversa majoră” din România – Olanda 0-3. A primit imediat replica

23:00 2 iul.

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

22:59 2 iul.

Ronald Koeman a dezvăluit slăbiciunile tricolorilor, după România – Olanda 0-3: „I-am analizat bine. Au avut mari probleme acolo”

22:40 2 iul.

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş
Citește și