Închide meniul

Katrine Lunde a intrat în istoria handbalului. La 43 de ani, a devenit singura jucătoare cu 7 Ligi ale Campionilor în palmares

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 iunie 2023, 21:06

Katrine Lunde a intrat în istoria handbalului. La 43 de ani, a devenit singura jucătoare cu 7 Ligi ale Campionilor în palmares

Katrine Lunde a intrat în istoria handbalului

Katrine Lunde, în timpul meciului Vipers - Ferencvaros 28-24 / Profimedia Images

Katrine Lunde a intrat în istoria handbalului, după Vipers – Ferencvaros 28-24. Portărița norvegiană de 43 de ani a devenit singura jucătoare cu 7 Ligi ale Campionilor în palmares.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de meciul cu Ferencvaros, finala Final Four de la Budapesta, Lunde se afla la egalitate cu Ausra Fridrikas, Bojana Popovic şi Nora Mork, cu câte șase Ligi în carieră. Pentru Lunde, a venit și a șaptea, după cele câștigate cu Viborg (2009, 2010), Gyor (2013, 2014) și Vipers (2021, 2022).

Katrine Lunde a intrat în istoria handbalului

Katrine Lunde este considerată cea mai bună portăriță din istoria hanbdalului, având în palmares o sumedenie de titluri, două olimpice, două mondiale și șase europene cu Norvegia.

Lunde a avut un rol extrem de important și în finala cu Ferencvaros. Ea a avut un procentaj de 47%, unul uriaș pentru acest nivel. Katrine a parat 16 dintre cele 34 de aruncări ale maghiarelor.

Chiar dacă acesta este al 25-lea sezon al carierei, Lunde susține că mai vrea să joace alte două campanii, următoarele obiective ale sale fiind Cupa Mondială și Jocurile Olimpice din 2024. După ce a trecut de 40 de ani, Lunde și-a trecut în palmares trei Ligi ale Campionilor, o medalie de aur mondială și două titluri europene.

Reclamă

Katrine Lunde, fascinată de Rapid

În sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Vipers a eliminat-o pe Rapid cu o dublă victorie, 31-25 şi 40-31. Lunde a fost uimită de atmosfera fascinantă din Sala Polivalentă.

“A fost un meci foarte dificil şi abia am aşteptat să venim aici pentru că este o atmosferă grozavă în România. Nu de fiecare dată poţi să joci în faţa unui asemenea public, chiar dacă ei nu ne încurajau pe noi.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul a fost foarte dificil pentru ambele formaţii. Am reuşit să ne desprindem şi mă bucur de această victorie. Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta. Calificarea nu este jucată, returul începe de la zero, dar mereu este bine să ai câteva goluri în plus”, a spus Lunde, citată de fanatik.ro.

Vipers Kristiansand păstrează trofeul Ligii Campionilor

Vipers Kristiansand păstrează trofeul Ligii Campionilor, după ce a învins duminică, în finala Turneului Final Four de la Budapesta, formaţia ungară FTC Budapesta, scor 28-24 (14-13).

În finala mică, tot duminică, Gyor ETO – Team Esbjerg, scor 28-27 (16-9).

Sâmbătă s-au disputat semifinalele, în cadrul cărora Vipers a trecut de Gyor, cu 37-35, iar FTC Budapesta a produs surpriza, eliminând danezele de la Team Esbjerg, cu 30-29.

Ambele reprezentante ale României în Liga Campionilor, CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti, au ratat calificarea la Turneul Final Four de la Budapesta.

Rapid Bucureşti a avut o misiune aproape imposibilă în sferturi, cu deţinătoarea trofeului, Vipers (Norvegia), cu care a pierdut ambele manşe (25-31, 31-40). Tot două eşecuri a suferit şi CSM Bucureşti, cu danezele de la Team Esbjerg (28-32, 31-33).

Ultima dată, România a fost reprezentată la Turneul Final Four în 2018, când CSM Bucureşti obţinea medalia de bronz, la fel ca în 2017 şi după trofeul câştigat în 2016.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” Vezi toate știrile
Citește și