Închide meniul

Lovitură dată de Dinamo! Xavi Pascual este noul antrenor al „dulăilor”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 iunie 2021, 12:58

Lovitură dată de Dinamo! Xavi Pascual este noul antrenor al „dulăilor

Dinamo, înfrângeri pe linie în Liga Campionilor

Profimedia

“Clubul Sportiv Dinamo aduce pe banca tehnică a echipei de handbal unul dintre cei mai valoroşi antrenori din lume. Xavier Pascual (53 de ani) va antrena campioana României în următorii trei ani. Fost selecţioner al naţionalei României între 2016-2018, Pasqui are în spate o carieră fabuloasă, derulată integral la gigantul FC Barcelona, cu care a câştigat tot ce se putea câştiga”, se arată pe site-ul CS Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lovitură dată de Dinamo! Xavi Pascual este noul antrenor al „dulăilor”

Xavier Pascual va prelua funcţia de antrenor principal de la Constantin Ştefan. ”Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult şi vreau să mulţumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor.

Pentru mine este o mare provocare şi sper că această colaborare să fie de lungă durată şi de mare succes. Aş dori, de asemenea, să îi trimit cele mai bune urări lui Javi Humet în aceste momente dificile pentru el. Am fost foarte impresionat de modul în care fanii dinamovişti l-au susţinut în acele momente dificile”, a declarat Pascual.

Născut în 8 martie 1968 la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Lovitură dată de Dinamo! Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. La 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

Reclamă

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, ​​Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

Palmaresul lui Xavi Pascual ca antrenor la FC Barcelona

Între 2016 şi 2018, Xavi Pascual a fost selecţioner al naţionalei României. El a renunţat la reprezentativa tricoloră în iunie 2018, atunci când şi-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și