Închide meniul

Privește bine! Vezi o fată într-o trupă de băieți? Vezi bine! ”Sunt competitivă până la moarte!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 27 octombrie 2021, 14:56

Privește bine! Vezi o fată într-o trupă de băieți? Vezi bine! ”Sunt competitivă până la moarte!”

Mireia, ușor de recunoscut, într-o trupă de bărbați

CB Albacete

Echipa de handbal masculin CB Albacete, din Segunda Territorial, face poza de prezentare. Rândul de jos, a doua de la dreapta la stânga cum privim, e o domniță. Se intitulează Mireia Rodriguez, are 31 de ani și este prima femeie admisă, cu drepturi depline, într-o echipă de domni, după ce Federația din Castilla-La Mancha i-a acordat acest statut!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria Lopez, președintele forului respectiv, a explicat faptul că în Albacete nu sunt echipe feminine, așa că celelalte grupări, toate masculine, au fost de acord s-o înscrie pe sportivă. ”Știu că e o veste grozavă, deși n-ar trebui să fie tratată astfel. E o barieră depășită”, a spus Lopez.

”Am luptat, ne-am zbătut și până la urmă am răzbit. M-au lăsat să concurez. Acum sunt una în plus în interiorul vestiarului”, a adăugat sportiva. Mireia, care a jucat la diferite echipe feminine de pe teritoriul Spaniei, spune că nu e nicio problemă. ”M-am antrenat alături de băieți în cariera mea. În final, e vorba doar să practici sportul pe care-l iubești. Sexul nu e important aici, doar persoanele contează. Am fost întrebată dacă nu există diferențe. Cu siguranță că vor exista. Dar mă bazez pe faptul că sunt rapidă și mă mișc ușor”.

Așa, ca anecdotă, Mireia povestește cum cu câteva zile în urmă a mers la un antrenament. Afară, pe pistă, erau câțiva băieței care se jucau. Printre ele, și o fetiță. ”S-a apropiat și mi-a spus că joacă handbal alături de ei! Pentru mine a fost important că acea fetiță a fost lăsată să facă sportul pe care-l iubește, indiferent de natura lui”, a încheiat Mireia.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 Vezi toate știrile
Citește și