Închide meniul

Record de asistenţă la primul meci de la Campionatul European de handbal! Programul complet al României

Viviana Moraru Publicat: 10 ianuarie 2024, 14:07

Reclamă
Record de asistenţă la primul meci de la Campionatul European de handbal! Programul complet al României

Record de asistenţă la primul meci de la Campionatul European de handbal

Sala în care se va disputa primul meci de la Campionatul European de handbal/ Profimedia

Se anunţă un record de asistenţă la primul meci de la Campionatul European de handbal masculin, din Germania. Peste 50.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la meciurile din prima zi, care se vor desfăşura în Spiel-Arena din Dusseldorf, un stadion de fotbal reconfigurat pentru o zi în arenă de handbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România revine la Campionatul European de handbal, după o pauză de 28 de ani. „Tricolorii” împart grupa cu Austria, Spania şi Croaţia.

Record de asistenţă la primul meci de la Campionatul European de handbal

Primul meci al competiţiei va opune echipele Franţei şi Macedoniei de Nord (19:00, ora României), iar apoi se va juca partida dintre Germania, echipa gazdă, şi Elveţia (21:30), ambele jocuri din Grupa A.

Actualul record de asistenţă la un meci de handbal datează din 2014, când 44.189 de persoane au urmărit o partidă din campionatul masculin german dintre Rhein-Neckar şi Hamburg.

Spiel-Arena este stadionul echipei Fortuna Dusseldorf, club de fotbal din liga secundă germană, capacitatea sa fiind de 53.586 locuri.

Reclamă

România este una dintre cele 24 de echipe participante la Campionatul European – EHF EURO 2024 din Germania (10-28 ianuarie 2024), urmând să evolueze în Grupa B, alături de Spania (14 ianuarie), Austria (12 ianuarie) şi Croaţia (16 ianuarie). Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020, notează agerpres.ro.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi Pascual a anunţat lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin din Germania

Xavi Pascual a anunţat lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin din Germania. Naţionala de handbal masculin a României va evolua, după 28 de ani, la un turneu final de Campionat European.

  • Ionuţ Iancu (Steaua Bucureşti), Dan Vasile (CSM Constanţa) – portari
  • Nicuşor Negru (Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîţă (Steaua), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa) – extreme
  • Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti) – pivoţi
  • Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoţea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiţă (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Liviu Caba (CSM Constanţa), Demis Grigoraş (Benfica), Andrei Buzle (Granollers) – linia de 9 metri (centri/interi).
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și