Închide meniul

România a învins, în retur, Insulele Feroe, în preliminariile EHF EURO 2024!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 11 martie 2023, 20:02

România a învins, în retur, Insulele Feroe, în preliminariile EHF EURO 2024!

România a învins, în retur, Insulele Feroe, în preliminariile EHF EURO 2024

Naționala României de handbal masculin / FRH

România a învins, în retur, Insulele Feroe, în preliminariile EHF EURO 2024! Reprezentativa României s-a impus cu scorul de 25-17, în al patrulea meci din grupa 4 preliminară a EHF EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În partida tur, România a fost învinsă, în mod neașteptat, scor 28-26 (15-9).

România a învins, în retur, Insulele Feroe, în preliminariile EHF EURO 2024

Reprezentativa României și-a luat revanșa, în retur, în fața Insulelor Feroe, reușind să se impună cu scorul 25-17.

În prezent, România se află pe locul 2 din grupa 4, cu patru puncte obținute.

Ștefan Birtalan, campion mondial cu România, a vorbit despre eșecul naționalei noastre în fața Insulelor Feroe, în tur

Ștefan Birtalan a vorbit în termeni duri despre evoluția catastrofală a naționalei României, în fața Insulelor Feroe, în tur.

Reclamă

„Asta ne este valoarea, ăsta este modul în care privim lucrurile. Rezultatul este o consecință firească a ceea ce s-a făcut în handbal în ultima perioadă. Trebuie măsuri drastice, nu merge cu jumătăți de măsură. 

Păi dacă ne-a bătut Kosovo… Mâine-poimâine ne bate și Andorra. Mi-a fost rușine, m-am enervat de n-am mai putut. Și nu numai eu, ci toți colegii mei. 

(n.r. ce au spus colegii de generație?) Că nu este permis așa ceva. Dacă ne bătea Franța la 20 de goluri, nu zic nimic, tac din gură, nu mă deranjează. Dar când ne bat niște copii… Dar acești copii sunt foarte bine instruiți, știu mai mult handbal decât știm noi cu Humet și Kuduz cu tot. Păi cei doi au fost luați la națională ca fiind niște piese grele, dar ei au jucat slăbuț. Au jucat doar 10 minute, la începutul reprizei a doua, când am egalat.

Reclamă 4 / 0/3

Mai bine nu egalam, că așa am demonstrat că Feroe este o echipă modestă, dacă a pierdut un avantaj de 7 goluri în 8 minute. Deci ne-a bătut o echipă modestă. Chiar și așa, ei știu mai mult handbal decât știm noi. Handbaliști de 20 de ani joacă în campionatele Gemaniei și Danemarcei, unde ai noștri nu prea au acces”, a declarat Ștefan Birtalan, pentru sport.ro.

Ștefan Birtalan: „Puteam s-o aducem și pe mama mare!”

„Puteam s-o aducem și pe mama mare. Am fost și eu antrenorul naționalei Qatarului și nu i-am făcut campioni mondiali, că în vremea aia nu aveau niciun străin naturalizat, erau numai qatarezi la națională. Ei au ajuns vicecampioni mondiali când au adus 15 jucători străini. 

I-am zis azi fostului președinte Gațu: «Cristi, dragă, lumea a zis că ești îmbătrânit în gândire, pentru că nu mai făceam performanță, dar ultima ta perfomanță a fost medalie de bonz la fete, cu Radu Voina antrenor. Iar cu un an înainte fusesem la Campionatul Mondial masculin, cu Vasile Stângă antrenor».

Eu am fost unul dintre cei care au luptat să nu dăm voie decât la trei jucători străini într-o echipă de club. Dar alții au vrut să fie mai mult de trei, că la șmecherie și la bani întorși românii se pricep cel mai bine. Societatea este putredă. I-am spus lui Din (n.r. Constantin Din, actualul președinte al FRH): «Măi, tu dacă faci măcar 30% din ce ți-ai propus, eu te voi pupa. Dar nu vei reuși»De ce ne trebuie antrenor străin, ca să plătim 20.000 de euro pe lună?”, a mai spus Ștefan Birtalan.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final Vezi toate știrile
Citește și