Închide meniul

România, învinsă de Portugalia la Campionatul European U19. Tricolorele au cedat neaşteptat, la o diferenţă de 6 goluri

Bogdan Stănescu Publicat: 7 iulie 2023, 22:20

Reclamă
România, învinsă de Portugalia la Campionatul European U19. Tricolorele au cedat neaşteptat, la o diferenţă de 6 goluri

România, învinsă de Portugalia la Campionatul European U19

Echipa României de handbal U19 / Facebook

România a fost învinsă de Portugalia cu scorul de 36-30 (17-15), vineri, în Piteşti Arena, într-un meci din Grupa B de la Campionatul European de handbal feminin U19 – W19 EHF EURO 2023, care are loc la Piteşti şi Mioveni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După o victorie concludentă în faţa Islandei (41-33), tricolorele au cedat neaşteptat în faţa Portugaliei, după un meci în care ibericele au condus tot meciul, cu excepţia a trei momente (9-9, 10-10, 11-11).

România, învinsă de Portugalia la Campionatul European U19

Pentru echipa antrenată de Simona Maior-Paşca, Luminiţa Dinu şi Valentina Ardean Elisei au marcat Maria Diana Lixăndroiu 8 goluri, Mihaela Andreea Mihai 6, Alisia Lorena Boiciuc 5, Denisa-Roxana Romaniuc 3, Mariam Nadia Mohamed 3, Rebecca Geamănu 2, Anamaria Mihaela Grigore 2, Lavinia Ioana Florea 1, relatează agerpres.ro.

De la învingătoare s-au remarcat Luciana Rebelo 12 goluri şi Sofia Ferreira 7. Au mai înscris Luana Jesus 5 goluri, Julia Figueira 4, Naide Goncalves 4, Carmen Figueiredo 3, Constanca Sequeira 1. Portarul Matilde Rosa a apărat 13 aruncări.

În celălalt meci al grupei, Germania a trecut de Islanda cu 31-30.

Reclamă

Germania ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Portugalia, 2 puncte (+5), România, 2 puncte (+2), Islanda, 0 puncte. Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

România va juca duminică ultimul meci din grupă, contra Germaniei (Piteşti Arena, ora 19:45).

România a ocupat locul 5 la ediţia din 2021 a competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Primele 13 clasate la Europeanul din judeţul Argeş se vor califica la Campionatul Mondial de junioare de anul viitor din Macedonia de Nord.

Alte rezultate înregistrate vineri:

Grupa A (Piteşti)

Suedia – Elveţia 35-31
Olanda – Croaţia 34-26

Clasament

1. Suedia 4 puncte
2. Olanda 2 puncte (+3)
3. Elveţia 2 puncte (+1)
4. Croaţia 0

Grupa C (Mioveni)
Franţa – Norvegia 31-24
Serbia – Ungaria 26-32

Reclamă

Clasament

1. Ungaria 4 puncte
2. Franţa 2 (+6)
3. Norvegia 2 (-6)
4. Serbia 0

Grupa D (Mioveni)

Macedonia de Nord – Danemarca 27-39
Cehia – Muntenegru 25-29

Clasament

1. Danemarca 4 puncte (+22)
2. Muntenegru 4 (+8)
3. Cehia 0 (-14)
4. Macedonia de Nord 0 (-16)

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Elevele lui Florentin Pera nu au avut noroc la tragerea la sorți.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie 2023. Acesta va fi al 26-lea turneu final organizat de IHF și va avea loc în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Naționala de handbal feminin a României se va duela în grupele turneului final cu Danemarca, Serbia și Chile în grupa E. Meciurile vor avea lor la Herning, în Danemarca.

Antrenorul echipei naționale, Florentin Pera, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a grupelor. Acesta este de părere că româncele au fost repartizate într-o grupă dificilă și că se teme de duelurile cu Danemarca și Serbia.

„Este o grupă dificilă, evident, cu două echipe puternice din Europa. Întâlnim vicecampioana europeană, Danemarca, dar și Serbia, cu jucătoare valoroase, multe dintre ele evoluând chiar în Liga Florilor-MOL. Chile e o echipă din America de Sud, aflată în creștere, dar vom fi clar favoriți. E important să mergem cu puncte în grupele principale.

Știm că mulți români trăiesc în Danemarca și îi așteptăm să ne susțină la aceste meciuri foarte importante, așa cum o fac mereu în deplasare”, a spus Florentin Pera, conform site-ului Federației Române de Handbal.

Grupele Campionatului Mondial de Handbal Feminin:

Grupa A: Suedia, Croația, China, Senegal
Grupa B: Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay
Grupa C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria
Grupa D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda
Grupa E: Danemarca, România, Serbia, Chile
Grupa F: Germania, Polonia, Japonia, Iran
Grupa G: Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan
Grupa H: Olanda, Republica Cehă, Argentina, Congo

Primele trei echipe clasate în fiecare grupă se califică în Main Round. În cadrul acestei faze a turneului, primele două echipe vor ajunge în sferturile de finală ale competiției.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și