Închide meniul

România, învinsă de Ungaria în semifinalele Campionatului European U19. Fetele noastre vor juca pentru medalia de bronz

Bogdan Stănescu Publicat: 14 iulie 2023, 23:07

Reclamă
România, învinsă de Ungaria în semifinalele Campionatului European U19. Fetele noastre vor juca pentru medalia de bronz

România, învinsă de Ungaria în semifinalele Campionatului European U19

România, la meciul cu Ungaria / FRH

România U19 a fost învinsă, vineri, de Ungaria U19, scor 26-34 (16-18), în semifinalele Campionatului European găzduit de Piteşti. Tricolorele vor juca pentru medalia de bronz cu Portugalia, iar Ungaria, deţinătoarea titlului, va întâlni Danemarca în finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În debutul partidei cu Ungaria a fost ţinut un moment de reculegere în memoria antrenorului Ion Crăciun, decedat joi, la doar 67 de ani, relatează news.ro.

România, învinsă de Ungaria în semifinalele Campionatului European U19

În cealaltă semifinală, tot vineri, Danemarca a dispus de Portugalia, cu scorul de 38-35. Astfel, duminică învinsele România şi Portugalia vor juca pentru medalia de bronz, iar învingătoarele din semifinale, Danemarca şi Ungaria, vor disputa finala pentru trofeu.

Echipa României s-a calificat greu în grupele principale, după ce în grupa preliminară B a încheiat pe locul 2, în urma rezultatelor 41-33 cu Islanda, 30-26 cu Portugalia şi 35-30 cu Germania. În primul meci din grupa I, tricolorele au dispus la scor de Suedia, cu 42-34, iar apoi a învins entuziasmant Elveţia, cu 41-36, obţinând calificarea în semifinale.

România găzduieşte un Campionat European după 23 de ani. În 2000, la Bucureşti, naţionala tricoloră ocupa locul 4 la CE de senioare.

Reclamă

România U19 a învins Elveţia în meciul anterior

România U19 a învins, miercuri, reprezentativa Elveţiei, scor 41-36 (21-20), şi s-a calificat în semifinalele Campionatului European găzduit de Piteşti şi Mioveni.

Principalele marcatoare pentru România în meciul cu Elveţia au fost Lixăndroiu – 10 goluri şi Boiciuc – 8.

În urma rezultatului, tricolorele au adunat 4 puncte în grupa I şi s-au calificat în semifinale, alături de liderul Portugalia (6).

Reclamă 4 / 0/3

Echipa României s-a calificat greu în grupele principale, după ce în grupa preliminară B a încheiat pe locul 2, în urma rezultatelor 41-33 cu Islanda, 30-26 cu Portugalia şi 35-30 cu Germania. În primul meci din grupa I, tricolorele au dispus la scor de Suedia, cu 42-34.

Din grupa II s-au calificat în semifinale Ungaria şi Danemarca. Ungaria va juca finala cu Danemarca după victoria în faţa României de astăzi.

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Elevele lui Florentin Pera nu au avut noroc la tragerea la sorți.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie 2023. Acesta va fi al 26-lea turneu final organizat de IHF și va avea loc în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Naționala de handbal feminin a României se va duela în grupele turneului final cu Danemarca, Serbia și Chile în grupa E. Meciurile vor avea lor la Herning, în Danemarca.

Antrenorul echipei naționale, Florentin Pera, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a grupelor. Acesta este de părere că româncele au fost repartizate într-o grupă dificilă și că se teme de duelurile cu Danemarca și Serbia.

„Este o grupă dificilă, evident, cu două echipe puternice din Europa. Întâlnim vicecampioana europeană, Danemarca, dar și Serbia, cu jucătoare valoroase, multe dintre ele evoluând chiar în Liga Florilor-MOL. Chile e o echipă din America de Sud, aflată în creștere, dar vom fi clar favoriți. E important să mergem cu puncte în grupele principale.

Reclamă

Știm că mulți români trăiesc în Danemarca și îi așteptăm să ne susțină la aceste meciuri foarte importante, așa cum o fac mereu în deplasare”, a spus Florentin Pera, conform site-ului Federației Române de Handbal.

Grupele Campionatului Mondial de Handbal Feminin:

Grupa A: Suedia, Croația, China, Senegal
Grupa B: Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay
Grupa C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria
Grupa D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda
Grupa E: Danemarca, România, Serbia, Chile
Grupa F: Germania, Polonia, Japonia, Iran
Grupa G: Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan
Grupa H: Olanda, Republica Cehă, Argentina, Congo

Primele trei echipe clasate în fiecare grupă se califică în Main Round. În cadrul acestei faze a turneului, primele două echipe vor ajunge în sferturile de finală ale competiției.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și