Închide meniul

„Sportul românesc a rămas mai sărac” Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan

Alex Ioniță Publicat: 27 mai 2024, 19:39

Reclamă
„Sportul românesc a rămas mai sărac Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan

Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan!

Colaj cu Elisabeta Lipă și Ștefan Birtalan / Profimedia și Facebook CS Dinamo Handbal

Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a afirmat, într-un mesaj postat în social media, că sportul românesc este mai sărac, după ce Ştefan Birtalan, dublu campion mondial la handbal, a murit, luni, la 75 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Astăzi a plecat la ceruri un uriaş al sportului românesc, un sportiv legendă, un mare handbalist, un om căruia i-am purtat întotdeauna respect, Ştefan Birtalan. De astăzi, sportul românesc a rămas mai sărac.

Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan!

Ştefan Birtalan a fost dublu campion mondial, în 1970 şi 1974 şi a fost medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976 la Montreal şi bronz la Munchen şi Moscova, în 1972 şi 1980. În 1977 a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, iar timp de 14 ani a jucat la naţionala României aducând 993 de goluri, notează news.ro.

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, a murit, luni, în jurul orei 6:00.

Birtalan a fost supus unui transplant de ficat în 2008 şi era internat de mai mult timp la Spitalul Fundeni din Capitală.

Reclamă
Reclamă 4

Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, unul dintre cei mai valoroşi handbalişti ai României, a făcut carieră la Steaua. A câştigat 12 tituri de campion, dar şi Cupa Campionilor Europeni în 1977. A jucat 14 ani fără întrerupere la echipa naţională adunând 231 de meciuri. Fostul inter stânga a marcat 993 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time după Vasile Stângă (1414) şi Robert Licu (1054).

După ce a renunţat la activitatea de jucător, Ştefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, la naţională, conducător şi membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Ca antrenor, cu Steaua, a fost de şase ori Campion al României şi a câştigat trei Cupe ale României.

„Ne-a fost rival și prieten” Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan

Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan. Fostul mare handbalist a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Dublul campion mondial şi vicecampion olimpic era internat de mai multe luni în spital, după ce s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

Reclamă

Ştefan Birtalan a scris istorie atât la echipa naţională, cât şi la Steaua, echipă cu care a câştigat 12 titluri în România şi Cupa Campionilor Europeni în 1977.

După vestea că cel mai bun handbalist al lumii din 1974, 1976 şi 1977 a încetat din viaţă, rivalii de la Dinamo au transmis un mesaj emoţionant prin intermediul paginii de Facebook a echipei de handbal:

„Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar!

Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!”, au scris pe Facebook cei de la CS Dinamo.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:18

Video„România, ale!” Atmosferă de senzație pe străzile din Frankfurt! Fanii români fac spectacol, înaintea meciului cu Slovacia

13:50

VIDEOSlovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

13:42

Ce au făcut jucătorii României, cu doar câteva ore înainte de meciul decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024

13:28

Lionel Messi le dă emoţii argentinienilor! Probleme pentru starul lui Inter Miami la Copa America: „Mă deranjează puţin”

13:04

Unicul marcator al Slovaciei la EURO 2024 îşi scoate pălăria în faţa lui Nicolae Stanciu: „Sper să nu mă întristeze şi pe mine”

12:57

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și