Închide meniul
Foto

Ştefan Birtalan a fost înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Bogdan Stănescu Publicat: 29 mai 2024, 12:28 / Actualizat: 29 mai 2024, 14:18

Reclamă
Ştefan Birtalan a fost înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan a fost înmormântat cu onoruri militare!

Ştefan Birtalan a fost înmormântat / colaj Facebook, AntenaSport

Ştefan Birtalan a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea. Dublul campion mondial la handbal a încetat din viaţă luni, 27 mai, la vârsta de 75 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Birtalan a fost dublu campion mondial în 1970 şi 1974. El a fost medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976 la Montreal şi bronz la Munchen şi Moscova, în 1972 şi 1980. În 1977 a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua. Timp de 14 ani a jucat la naţionala României, aducând 993 de goluri.

Ştefan Birtalan a fost înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, a murit, luni, în jurul orei 6:00.

Birtalan a fost supus unui transplant de ficat în 2008. El era internat de mai mult timp la Spitalul Fundeni din Capitală.

Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, unul dintre cei mai valoroşi handbalişti ai României, a făcut carieră la Steaua. A câştigat 12 tituri de campion, dar şi Cupa Campionilor Europeni în 1977. A jucat 14 ani fără întrerupere la echipa naţională adunând 231 de meciuri. Fostul inter stânga a marcat 993 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time după Vasile Stângă (1414) şi Robert Licu (1054).

Reclamă
Reclamă 4

După ce a renunţat la activitatea de jucător, Ştefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, la naţională, conducător şi membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Ca antrenor, cu Steaua, a fost de şase ori Campion al României şi a câştigat trei Cupe ale României.

„Sportul românesc a rămas mai sărac” Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan

Elisabeta Lipă a postat un mesaj după moartea lui Ștefan Birtalan. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a afirmat, într-un mesaj postat în social media, că sportul românesc este mai sărac, după ce Ştefan Birtalan, dublu campion mondial la handbal, a murit, luni, la 75 de ani.

Astăzi a plecat la ceruri un uriaş al sportului românesc, un sportiv legendă, un mare handbalist, un om căruia i-am purtat întotdeauna respect, Ştefan Birtalan. De astăzi, sportul românesc a rămas mai sărac”, a transmis Elisabeta Lipă.

Reclamă

„Ne-a fost rival și prieten” Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan

Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan. Fostul mare handbalist a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Dublul campion mondial şi vicecampion olimpic era internat de mai multe luni în spital, după ce s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

Ştefan Birtalan a scris istorie atât la echipa naţională, cât şi la Steaua, echipă cu care a câştigat 12 titluri în România şi Cupa Campionilor Europeni în 1977.

După vestea că cel mai bun handbalist al lumii din 1974, 1976 şi 1977 a încetat din viaţă, rivalii de la Dinamo au transmis un mesaj emoţionant prin intermediul paginii de Facebook a echipei de handbal:

„Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar!

Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!”, au scris pe Facebook cei de la CS Dinamo.

Numeroase personalităţi din lumea sportului şi-au manifestat regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Ştefan Birtalan.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:18

Video„România, ale!” Atmosferă de senzație pe străzile din Frankfurt! Fanii români fac spectacol, înaintea meciului cu Slovacia

13:50

VIDEOSlovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

13:42

Ce au făcut jucătorii României, cu doar câteva ore înainte de meciul decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024

13:28

Lionel Messi le dă emoţii argentinienilor! Probleme pentru starul lui Inter Miami la Copa America: „Mă deranjează puţin”

13:04

Unicul marcator al Slovaciei la EURO 2024 îşi scoate pălăria în faţa lui Nicolae Stanciu: „Sper să nu mă întristeze şi pe mine”

12:57

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și