Închide meniul
EXCLUSIV

Vasile Stângă, despre regretul pe care îl avea Ştefan Birtalan: „Era foarte dezamăgit! Multe probleme!”

Viviana Moraru Publicat: 27 mai 2024, 18:01

Reclamă
Vasile Stângă, despre regretul pe care îl avea Ştefan Birtalan: „Era foarte dezamăgit! Multe probleme!

Vasile Stângă, despre regretul pe care Ştefan Birtalan îl avea

Vasile Stângă / Hepta

Vasile Stângă a oferit declaraţii despre regretul pe care îl avea Ştefan Birtalan. Fostul handbalist s-a stins din viaţă astăzi, la vârsta de 75 de ani, după ce s-a confruntat cu probleme medicale grave. Stângă a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului său coleg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Birtalan a fost unul dintre cei mai mari handbalişti ai României, câştigând de două ori Campionatul Mondial. De asemenea, a cucerit şi Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua.

Vasile Stângă, despre regretul pe care Ştefan Birtalan îl avea

Vasile Stângă a dezvăluit că marele regret al lui Ştefan Birtalan a fost reprezentat de faptul că s-a lovit de multe probleme atunci când a înfiinţat o şcoală de handbal în Bucureşti, de care acum se ocupă fiul său. Stângă a declarat că Birtalan regreta faptul că în România s-a lovit de multe probleme, încercând să le ofere copiior posibilitatea de a practica handbalul.

„Birtalan ne-a părăsit, un mare om, un mare caracter. Pentru mine a fost un prieten foarte bun, un coleg foarte bun, un om pe care te puteai baza oricând. Am discutat tot felul de probleme, dar l-a luat prea devreme cel de Sus şi a produs o mare durere.

Birtalan a fost foarte mare, foarte, foarte mare. Generaţia lui care a câştigat de două ori titlul mondial a fost de excepţie, au plecat mulţi dintre ei, li se alătură acolo sus.

Reclamă
Reclamă 4

Birtalan a fost un munte de modestie, un munte de om, un mare sportiv, un mare caracter. Toate laudele la un loc, acesta a fost Ştefan Birtalan, un om deosebit.

(N.r. Avea vreun regret) A înfiinţat acea şcoală de handbal, se ocupă fiul lui acum. Era foarte dezamăgit de birocraţia care există în România şi de tot felul de piedici. A avut o iniţiativă foarte bună, dar i-a fost greu. Multe probeleme. Să poţi să faci sport în România e foarte greu, faţă de vremurile noastre. Se ocupă băiatul lui de şcoală, nu s-a mai putut ocupa el, că s-a îmbolnăvit.

Ne cunoşteam de 47 de ani, o viaţă de om. Am fost prieteni şi colegi de echipă. Miercurea ne vedeam, a lipsit în ultima lună. Era internat la spital, dar eram tot timpul la telefon cu el, toţi vorbeam cu el, era foarte optimist.

Reclamă

Ultima oară am vorbit cu el acum câteva zile, îmi spunea că îi e foarte greu, începuse un tratament. A intrat pe picioarele lui în spital, dar nu mai putea după să se ridice din pat. Îi plăcea viaţa, tot timpul era vesel”, a declarat Vasile Stângă, pentru AntenaSport.

Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan

Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan. Fostul mare handbalist a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Dublul campion mondial şi vicecampion olimpic era internat de mai multe luni în spital, după ce s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

După vestea că cel mai bun handbalist al lumii din 1974, 1976 şi 1977 a încetat din viaţă, rivalii de la Dinamo au transmis un mesaj emoţionant prin intermediul paginii de Facebook a echipei de handbal:

Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar!

Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!”, au scris pe Facebook cei de la CS Dinamo.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:18

Video„România, ale!” Atmosferă de senzație pe străzile din Frankfurt! Fanii români fac spectacol, înaintea meciului cu Slovacia

13:50

VIDEOSlovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

13:42

Ce au făcut jucătorii României, cu doar câteva ore înainte de meciul decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024

13:28

Lionel Messi le dă emoţii argentinienilor! Probleme pentru starul lui Inter Miami la Copa America: „Mă deranjează puţin”

13:04

Unicul marcator al Slovaciei la EURO 2024 îşi scoate pălăria în faţa lui Nicolae Stanciu: „Sper să nu mă întristeze şi pe mine”

12:57

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și