Închide meniul

Xavi Pascual este încrezător înainte de Campionatul European de handbal! Ce spune de presiune şi punctele slabe ale României

Alex Masgras Publicat: 11 ianuarie 2024, 19:39

Reclamă
Xavi Pascual este încrezător înainte de Campionatul European de handbal! Ce spune de presiune şi punctele slabe ale României

Xavi Pascual este încrezător înainte de Campionatul European de handbal

Xavi Pascual, în timpul unui meci / Hepta

Xavi Pascual este încrezător înainte de Campionatul European de handbal! România participă pentru a treia oară la turneul final continental, ultima prezenţă fiind tocmai în 1996.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, Xavier Pascual, a declarat, joi, că nu există adversari accesibili la Campionatul European din Germania, el subliniind că se aşteaptă ca toate partidele primei reprezentative să fie „complicate”.

Xavi Pascual este încrezător înainte de Campionatul European de handbal

„Adversari accesibili la acest turneu final nu sunt. Toate meciurile vor fi foarte complicate. Am văzut că la Campionatul European se pot produce surprize. Nu mai sunt meciuri uşoare. Pentru noi e un meci important cu Austria. Este adevărat că există presiune, dar eu, ca antrenor, vreau să fie această presiune. E normal să simţi presiunea dacă vrei să joci împotriva unor echipe puternice”, a afirmat antrenorul României, potrivit agerpres.ro.

În ciuda experienţei sale, Xavier Pascual a recunoscut că are emoţii înaintea debutului naţionalei României la Campionatul European.

„Am emoţii, e normal, este un Campionat European foarte important pentru România. Cred că echipa este pregătită. Avem încredere pentru că jocul s-a îmbunătăţit. În special în apărare, dar, din păcate avem probleme pe tranziţie, contraatac şi repliere. Partida de mâine este una foarte importantă, cunoaştem bine cum joacă Austria”, a precizat Pascual.

Reclamă

Echipa naţională a României debutează la Campionatul European – EHF EURO 2024 din Germania, vineri, de la ora 19:00, contra Austriei, într-o partidă care se va disputa la Mannheim în cadrul Grupei B.

România este una dintre cele 24 de echipe participante la Campionatul European – EHF EURO 2024 din Germania (10-28 ianuarie 2024), urmând să evolueze în Grupa B, la Mannheim, alături de Spania (14 ianuarie), Austria (12 ianuarie) şi Croaţia (16 ianuarie). Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

Primele două clasate din grupă se califică în grupele principale.

Reclamă 4 / 0/3

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Xavi Pascual a anunţat lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin din Germania

Xavi Pascual a anunţat lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin din Germania. Naţionala de handbal masculin a României va evolua, după 28 de ani, la un turneu final de Campionat European.

  • Ionuţ Iancu (Steaua Bucureşti), Dan Vasile (CSM Constanţa) – portari
  • Nicuşor Negru (Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîţă (Steaua), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa) – extreme
  • Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti) – pivoţi
  • Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoţea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiţă (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Liviu Caba (CSM Constanţa), Demis Grigoraş (Benfica), Andrei Buzle (Granollers) – linia de 9 metri (centri/interi).
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” Vezi toate știrile
Citește și