Închide meniul

Ioan Timaru a fost invitatul lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro LIVE. Povestea hocheistului care a scris istorie cu Steaua

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 iulie 2022, 7:00 / Actualizat: 14 iulie 2022, 11:08

Ioan Timaru a fost invitatul lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro LIVE. Povestea hocheistului care a scris istorie cu Steaua

Ioan Timaru, ănvitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE

Ioan Timaru, într-o partidă pentru România/ Profimedia

Ioan Timaru a fost invitatul lui Cătălin Oprişan, joi, în emisiunea AS.ro LIVE. Fostul hocheist, în vârstă de 48 de ani, a devenit campion al României de 13 ori, cu Steaua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioan Timaru este unul dintre cei mai mari hocheişti români. Fostul sportiv a evoluat pentru Steaua, devenind campion în 13 ani, şi câştigând 17 Cupe ale României.

Ioan Timaru, invitatul lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro LIVE

Ioan Timaru a scris istorie pentru echipa de hochei a Stelei, fiind singurul club pentru care a evoluat de-a lungul carierei sale. După ce a cucerit numeroase trofee ca sportiv, acesta a fost antrenorul secund al „militarilor”, în 2019.

Pe lângă performanţele uriaşe pe care le-a avut alături de Steaua, Ioan Timaru a evoluat şi pentru echipa naţională de hochei a României. Acesta a participat la 19 ediţii ale Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, bifând 157 de prezenţe în tricoul naţionalei. Timaru s-a retras în 2015, la vârsta de 41 de ani, după un turneu în Islanda.

Ioan Timaru a fost căpitanul echipei Steaua, timp de 4 ani, cât şi al naţionalei României, timp de doi ani.

Reclamă

Ioan Timaru a debutat în hochei la Galaţi, sub comanda lui Stealian Rusu. Fostul hocheist a devenit cetăţean de onoare al oraşului natal, Bălan, după perfomanţele obţinute de-a lungul carierei.

Fiul lui Ioan Timaru, hocheist la Steaua

Fiul lui Ioan Timaru i-a urmat cariera tatălui său şi evoluează tot pentru clubului armatei, Steaua. Fostuş hocheist a declarat că se simte mândru când îşi vede copilul evoluând pentru clubul la care el a scris istorie.

„Este de fiecare dată emoționant sa-mi văd baiatul jucând la Steaua. Îmi aduc aminte de vremurile în care intram pe gheață alături de ceilalți colegi, în marile bătălii cu Sport Club Miercurea Ciuc sau la echipa națională.

Reclamă 4 / 0/3

Din păcate pentru actualii jucători astfel de vremuri nu mai sunt. Hocheiul e aproape inexistent ca și sport”, a declarat Ioan Timaru, potrivit prosport.ro.

Ioan Timaru a mai declarat că performanţele slabe din hochei sunt cauzate de lipsa unui patinoar în Bucureşti.

„Nici nu e greu să-ți dai seama de ce am ajuns cu hocheiul în această situație. Din cauza faptului că în București nu există încă un patinoar.

Așa s-au pierdut atâtea generații de copii care puteau practica acest sport. Ca să nu mai spun de celebrele derby-uri dintre Steaua și Ciuc. Nu știu când se va face noul patinoar. Dar e păcat că nimeni nu face nimic în acest sens”, a mai declarat Ioan Timaru, pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Recomandări
  • Ioan Timaru, invitatul lui Cătălin Oprişan în emisiunea AS.ro LIVE
  • Fostul hocheist a scris istorie pentru Steaua

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și