Închide meniul

Ion Țiriac își face academie de tenis! Proiectul fabulos pus la cale de miliardarul român: „E prea frumos să fie adevărat”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 iunie 2021, 11:17

Ion Țiriac își face academie de tenis! Proiectul fabulos pus la cale de miliardarul român: „E prea frumos să fie adevărat

Ion Ţiriac / Foto: Hepta

Ion Ţiriac își face academie de tenis

Pe lângă investițiie în imobiliare, Ion Țiriac vrea să pună bazele unei academii de tenis. De asemenea, omul de afaceri plănuiește să construiască o sală de gimnastică ultramodernă, pe care o va denumi după Nadia Comăneci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac, planuri uriașe pentru sportul românesc

Țiriac nu se oprește aici. Mai vrea un bazin olimpic și un mini-stadion. Toate acestea vor fi construite lângă patinoarul ridicat de omul de afaceri în orașul Otopeni.

„Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care deja e, trebuie să vedem piscină olimpică, care e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret!

Trebuie să facem Academia Țiriac-Năstase, pentru că dispare și tenisul complet, cum a dispărut și gimnastica. Puneți în ghilimele ce spun, asta se va întâmpla! Va fi făcută și sala Nadiei, o sală adevărată de gimnastică. După care trebuie făcut un stadion.

E un proiect mult prea frumos. Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50 de milioane de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a declarat Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Țiriac a pus deja bazele unui complex sportiv în care a investit 700.000 de euro. Acesta a fost inaugurat în 2012 și permite acceseul gratuit al elevilor din 18 școli din București.

Avere uriaşă pentru Ion Ţiriac

Născut în 1939, fostul jucător de tenis a strâns o avere impresionantă. Ţiriac a strâns, din afaceri, nu mai puţin de 1.7 miliarde de dolari. Un singur român, Daniel Dines, a reuşit să îl depăşească.

Omul de afaceri are o pensie lunară de 12.000 de lei, o sumă mult peste media pensiilor din ţară. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Reclamă 4 / 0/3

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” Vezi toate știrile
Citește și