Închide meniul

Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 august 2022, 13:17

Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj

Ionela Cozmiuc a luat medalia de aur pentru România

Ionela Cozmiuc, la Europenele de canotaj / news.ro

Ionela Cozmiuc a adus medalia de aur pentru România la proba de simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur la simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x), la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Ionela Cozmiuc, AUR pentru România simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj

Cozmiuc s-a impus făr drept de apel, fiind urmată de reprezentatele Greciei şi Ţărilor de Jos.

Este a şaptea medalie obţinută de România la CE de canotaj, a patra de aur, cărora se adaugă şi trei de bronz.

Canotajul face parte dintre cele nouă discipline olimpice din programul Campionatelor Europene Multisport, găzduite de Bavaria în intervalul 11-21 august: atletism, volei pe plajă, kaiac-canoe sprint, ciclism (velodrom, şosea şi mountain bike), gimnastică artistică, canotaj, escaladă, tenis de masă şi triatlon.

Reclamă

România, șase medalii obținute sâmbătă

Sâmbătă, România a cucerit medalia de aur la dublu rame feminin, prin Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrânceanu. Aceeaşi performanţă a fost obţinută şi la dublu rame masculin, de echipa formată din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au triumfat în proba de dublu vâsle.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin. Echipajul de patru rame feminin, format din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a fost surclasat de cel al Mării Britanii şi al Irlandei.

Ulterior, ultima medalie a zilei a fost adusă de ehipajul de patru rame masculin, formată din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci. Cursa a fost câştigată de Marea Britanie, urmată de Ţările de Jos.

Reclamă 4 / 0/3

Lotul României pentru Campioantele Europene de canotaj de la Munchen

​România este reprezentată de 39 de sportivi (11 echipaje) la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, în perioada 11-14 august:

  • dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu;
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan;
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş;
  • dublu vâsle masculin: Andrei-Sebastian Cornea, Cristian-Ionuţ Cojocaru;
  • patru rame feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş;
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci;
  • patru vâsle feminin: Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă, Iulia-Liliana Bălăucă, Patricia Cireş;
  • patru rame masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache;
  • 8+1 feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu;
  • 8+1 masculin: Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu;
  • simplu vâsle categorie uşoară: Ionela Cozmiuc.
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și