Închide meniul

Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 3 noiembrie 2023, 12:22 / Actualizat: 3 noiembrie 2023, 16:24

Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend

FRAS

Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend

Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend. Pilotul francez stabilit în România, Jerome France, este marele favorit să câștige titlul de campion național absolut în Super Rally, competiția unde promotor este Mihai Leu. France ar deveni astfel pentru a treia oară consecutiv campion în super rally, un adevărat record.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Etapa, programată să aibă loc sâmbătă pe un circuit stradal amenajat în jurul Sălii Palatului din București, va aduce la start un total de 33 de piloți de top, printre noutăți numărându-se Simone Tempestini și Norbert Maior. De asemenea, nu mai puțin de 9 prototipuri sau monoposturi și câteva modele precum Ferari 458 Challenge, Porsche 997 sau Audi R8 vor putea fi urmărite pe traseul de concurs.

Tot mâine se va decide și titlul de campion. Favorit rămâne Jerome France (Nova Proto np03), cu 93 de puncte, care are nevoie doar de o clasare în Top 5 pentru a fi sigur de al treilea trofeu consecutiv, în timp ce Bogdan Duma (Radical SR3), principalul său urmăritor e obligat să câștige, însă chiar și așa nu va fi sigur de succes. Pentru France ar fi al doilea titlu de campion național câștigat în mai puțin de o lună după ce în octombrie a devenit cel mai bun și în sezonul 2023 la viteză în coastă chiar la debutul său în această disciplină.

Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend

Și succesul pilotului francez nu se va putea opri aici pentru că, alături de Didier Balcaen (Formula Renault), poate câștiga, în premieră, și titlul la echipe în Super Rally cu Hospice Casa Speranței by Real Racing. Cu 150 de puncte strânse după 5 etape, echipa formată din France și Balcaen conduce topul, având un avantaj de 20 de puncte în fața celor de la Impuls Leasing Team (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache).

„Este o mare bucurie să fim la startul acestei etape. Nu simțim nicio presiune fiindcă atât eu, cât și Didier, ne dorim să facem o cursă frumoasă pentru publicul prezent. Avem încredere în noi și suntem încrezători în șansele noastre”, a spus France înaintea competiției care va debuta mâine de la ora 10:00.

Reclamă

Traseul circuitului stradal va avea punctul de start în fața Ateneului Român, în timp ce padocurile vor fi amenajate pe strada Știrbei Vodă. După cele 4 manșe de antrenamente, la ora 14:00 se vor desfășura cele două manșe de concurs decisive. Accesul publicului este gratuit.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și